Liderii PNL, USR-PLUS și UDMR s-au întâlnit marți după-amiază la Vila Lac pentru a continua discuțiile privind formarea noului Guvern, suspendate duminică după ce nu s-a convenit asupra împărțirii funcțiilor de premier și de președinte al Camerei Deputaților. Liderul PNL Ludovic Orban s-a întâlnit în cursul dimineții de marți cu președintele Klaus Iohannis, la Cotroceni, într-o încercare de lămurire a apelor tulburi din "coaliție" înainte de desemnarea viitorului premier. 

Prima mutare publică a fost făcută, marți, de liderii USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș. Dan Barna a propus ca liderii celor trei formațiuni ale viitoarei coaliții să devină vicepremieri și a spus că renunță la funcția de șef al Camerei deputaților, propunându-l în schimb pe Cătălin Drulă.

Citeste si: Dan Barna, prima mutare pentru deblocarea negocierilor: ”Domnule Orban, domnule Kelemen, haideţi să fim inteligenţi"

Ludovic Orban, reacție critică după mesajul lui Dan Barna

Liderul PNL, Ludovic Orban, a criticat marți ieșirea publică a copreședintelui USR Plus Dan Barna, amintindu-i acestuia că a existat o convenție încă de la începutul negocierilor ca să nu se comunice separat și, atunci când se iese public, să se comunice doar lucrurile asupra cărora există un acord.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Am convenit în cursul primelor două zile de negocieri pe care le-am avut cu liderii USR-PLUS și UDMR să comunicăm doar împreună și doar acele lucruri asupra cărora am ajuns la un acord. Având în vedere faptul că înțelegerea noastră comună a fost să evităm comunicările individuale de poziții care nu au făcut obiectul consensului dintre liderii celor trei formațiuni, rămân consecvent acordului agreat cu ceilalți parteneri de discuție.

Consider că orice propunere sau posibilă soluție menită să consolideze formarea viitoarei coaliții trebuie adusă pe masa discuțiilor și încurajez toți partenerii să rămână consecvenți acordului inițial ”, a declarat Ludovic Orban.

Citeste si: Clotilde Armand, în război cu "Mafia gunoaielor". Bucureștenii din sectorul 1, slalom printre munți de deșeuri

Lider UDMR: Dan Barna a urmărit "să își creeze o imagine publică" 

Și UDMR s-a arătat extrem de deranjat de propunerea publică făcută de Dan Barna, senatorul maghiar Cseke Attila atrăgându-i atenția liderului USR că în timpul negocierilor nu se iese public cu mesaje neconvenite cu ceilalți parteneri de discuție.

Cseke Attila crede că prin această ieșire Dan Barna "a urmărit o singură chestiune- să își creeze o imagine publică". "Doar dacă este o decizie asumată ieși în public(...) Acest anunt nu ajută. Pare a fi o propunere de solutie, doar că aceste propuneri se fac în interior. Nu dorim să comentăm în niciun fel, pentru că am convenit să le discutăm în interior, iar acest lucru nu s-a respectat și deranjează", a declarat Cseke Attila la Digi 24. El a mai spus că anunțul lui Dan Barna nu duce la consolidarea încrederii între partidele care discută formarea coaliției de guvernare, ci dimpotrivă.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

La consultările de luni de la Cotroceni cu preşedintele  Klaus Iohannis, liberalii l-au propus premier pe Florin Cîţu, USR-PLUS pe Dacian Cioloş, PSD l-a propus pe Alexandru Rafila şi un guvern minoritar sau unul de uniune naţională, UDMR ar fi avut 2-3 variante pentru şefia Guvernului, însă Kelemen Hunor nu a înaintat vreo propunere de premier şi nici nu a precizat numele acestora, iar AUR a venit cu propunerea lui Călin Georgescu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si