Close sidebar
Close sidebar

Tensiuni in Republica Moldova dupa alegeri. Maia Sandu indeamna populatia sa semneze o petitie pentru a declara nule alegerile prezidentiale. Igor Dodon ameninta cu contramanifestatii

Lidera Partidului Actiune si Solidaritate (PAS) din Republica Moldova, Maia Sandu, a indemnat populatia sa semneze o petitie online pentru a declara nul al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale. Drept raspuns la protestele din Chisinau, presedintele ales, Igor Dodon, a amenintat cu contra-manifestatii.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Intr-o postare pe Facebook, liderul PAS scrie ca au fost inregistrate numeroase fraude, care pot schimba rezultatul final in favoarea sa.

„Aceste alegeri au fost fraudate! Campania oponentului meu a fost plina de manipulare si dezinformare, a fost sustinuta mediatic in mod ilegal si finantata netransparent. Cel mai grav, insa, sunt fraudele din ziua alegerilor. Zeci de mii de cetateni din diaspora, alungati de acasa de saracie si coruptie, nu au putut sa-si exprime dreptul constitutional de a vota. Pe de alta parte, primim numeroase mesaje in care oamenii ne semnaleaza cazuri de votare multipla”, a scris Maia Sandu, potrivit News.ro.

„Grave sunt si erorile comise de CEC prin inversarea rezultatelor, fapt constatat deja in câteva sectii de votare. Neelucidata ramâne si situatia alegatorilor din regiunea transnistreana, de unde oamenii au fost adusi in mod organizat, si avem semnale ca acestia ar fi fost platiti sa voteze intr-un anumit fel.

Toate aceste fraude sunt suficiente pentru a declara nule alegerile din 13 noiembrie. Frauda lor e mai mare decât cele 69027 de voturi!”, considera fosta candidata.

Citeste si: Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025. Cu cât vor crește veniturile angajaților și cine va beneficia de bani mai mulți- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Ea a rugat cetatenii sa contribuie la documentarea tuturor incalcarilor depistate in ziua alegerilor, dar si sa semneze o petitie online pentru invalidarea alegerilor.

Luni, Maia Sandu a anuntat ca echipa sa lucreaza pentru a prezenta la Curtea Constitutionala a Republicii Moldova toate neregulile constatate in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, ea acuzându-i pe oponentii sai ca au folosit ”metode necinstite”: manipulare, minciuna, bani murdari, resurse administrative, mass-media si chiar serviciile secrete.

De asemenea, ea a cerut din nou demisia presedintei Comisiei Electorale Centrale si a ministrului Afacerilor Externe.

Socialistul Igor Dodon  a amenintat la randul sau ca isi va indemna sustinatorii sa iasa in strada.

"Regret pozitia oponentilor nostri, care nu au destula maturitate politica sa accepte realitatea si, cel mai rau, incita lumea la proteste. Prin asa atitudine, societatea va ramine in continuare dezbinata si la un moment dat – incontrolabila.

(...) Ramane in vigoare propunerea mea catrei liderii PAS si DA, de a ne intilni si discuta rezultatele acesti campanii, precum si actiunile pe care am putea sa le organizam ca politicieni ai opozitiei. Indemnul meu final este urmatorul, nu dati foc la casa, nu transformati tinerii in masa de manevre politice, nu provocati reactii carora apoi nu le veti putea face fata", a scris acesta pe Facebook

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI