Mai multe persoane au primit SMS-uri din partea companiei de energie, însă aceasta anunță că ele sunt, de fapt, tentative de fraudă. SMS-urile conțin link-uri periculoase care pot duce la compromiterea datelor. Potrivit companiei, mesajele primite ca și cum ar fi din partea companiei spun că persoanele au un rest de plată.  

Citește și: Avertismentul Poliției pentru persoanele care primesc mail-uri din partea autorităților

Compania transmite un mesaj de avertisment cu privire la tentativele de fraudă

“În acest context, pentru a evita situaţiile neplăcute, CEZ Vânzare sfătuieşte clienţii să acorde atenţie sporită mesajelor prin care sunt informaţi că: vor rămâne fără energie electrică sau gaze naturale ca urmare a neachitării facturii către CEZ Vânzare; furnizorul CEZ Vânzare şi-a schimbat denumirea care coincide cu cea a altor furnizori de energie electrică/gaze naturale din piaţă;

Citește și: Fraude cu conturi bancare în România. Noi metode inventate de escrocii online

preţurile şi clauzele contractuale deja agreate se modifică; partea de contractare/recontractare a clienţilor se desfăşoară prin intermediul unor parteneriate cu alţi furnizori de energie electrică/gaze naturale cunoscuţi, din piaţă.”, este mesajul transmis de companie.  

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

"Clienţii nu trebuie să acceseze linkurile din anexa mesajelor, furnizorul CEZ Vânzare nu utilizează linkuri pentru efectuarea plăţii, se foloseşte aplicaţia My CEZ disponibilă în Google Play şi App Store", avertizează compania. 

Citește și: ANAF anunţă că a demarat o amplă campanie de controale pentru combaterea evaziunii fiscale

Oamenii sunt rugați să fie atenți și la cei care pretind că fac verificări

Acest lucru este valabil și în cazul vizitelor pe care compania le face. Persoanele autorizate pentru acest lucru dețin legitimație și ordine de serviciu, prezintă clar scopul vizitei la locație și au logo-ul companiei la vedere. 

Pentru un plus de certitudine, aceștia pot fi întrebați despre facturile pe care persoana le deține.  

Citește și: Aceste mesaje te pot lăsa fără bani în cont. Noua lovitură a hackerilor din România

"În cazul în care există suspiciuni în ceea ce priveşte autenticitatea mesajului, recomandăm verificarea acestuia direct cu furnizorul. Orice mesaj provenit de la o altă sursă decât cele menţionate mai jos poate reprezenta o formă de activitate infracţională care are ca scop obţinerea unor date confidenţiale, cum ar fi date de acces pentru aplicaţii de tip bancar sau informaţii referitoare la carduri de credit", se menţionează în comunicat. 

Citește și: Zeci de femei au fost înșelate cu peste 1 milion de euro. Cum funcționa frauda online


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si