Close sidebar
Close sidebar

"Teoria fericirii" a lui Einstein a fost facuta publica! Nota savantului a fost vanduta la licitatie pentru 1,56 de milioane de dolari

Doua bilete pe care Albert Einstein le-a scris pentru un curier, pe cand se afla in Tokyo in 1922, in care explica teoria sa pentru o viata fericita, au fost dezvaluite dupa 95 de ani si au fost vandute de o casa de licitatie in Ierusalim in schimbul sumei de 1,56 milioane de dolari, respectiv 240.000 de dolari, potrivit BBC.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

In 1922, fizicianul nascut in Germania, faimos pentru Teoria Relativitatii, se afla intr-un turneu in Japonia, unde sustinea mai multe conferinte.

Fusese anuntat ca va primi Nobelul pentru Fizica si celebritatea lui depasise granitele cercurilor stiintifice.

Un curier japonez a ajuns la hotelul Imperial din Tokyo, pentru a-i inmana lui Einstein un mesaj. in loc de bacsis, omul de stiinta i-a oferit doua bilete cu mesaje scrise de mana.

„Poate ca, daca ai noroc, aceste notite vor deveni mai valoroase decat bacsisul in sine”, i-ar fi spus Einstein mesagerului, potrivit vanzatorului, ruda a curierului, care locuieste in Hamburg si a dorit sa ramana anonim.

Pe unul dintre bilete, o foaie cu antetul hotelului, scrie: „O viata simpla si linistita aduce mai multa bucurie decat cautarea succesului intr-o neliniste constanta ”.

Acest biletel a fost vandut cu 1,56 milioane de dolari.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Pe celalalt, o foaie simpla de hartie, cercetatorul a notat: „Unde exista o dorinta, exista un drum”, acesta fiind adjudecat in schimbul sumei de 240.000 de dolari.

Nu este cunoscut daca mesajele erau cugetari ale lui Einstein fata de propia celebritate, a afirmat Roni Grosz, cel care se ocupa de cea mai mare colectie Einstein din lume, cea de la Universitatea Ebraica din Ierusalim.

Chiar daca celor doua bilete le lipseste valoarea stiintifica, ele pot dezvalui ganduri intime ale fizicianului, al carui nume a devenit sinonim cu geniul, a mai spus Grosz.

Ceea ce facem aici este sa pictam un portret al lui Einstein- barbatul, omul de stiinta, efectul lui asupra lumii- prin scrierile sale. Acestea reprezinta piese ale mozaicului”, a mai declarat Grosz.

Cele doua bilete au fost licitate alaturi de alte obiecte care i-au apartinut lui Albert Einstein.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI