Propagate în principal pe rețelele de socializare, teoriile privind coronavirusul sunt din cele mai diverse, unele chiar halucinante. De la depopularea lumii, până la distrugerea economiei chineze, care amenința supremația USA, până la ”pedepse divine” din profeții biblice.

Coronavirus. Teoriile ciudate privind virusul din China se răspândesc chiar mai repede decât boala și uneori par a fi mai contagioase decât aceasta.

Iată câteva teorii ale conspirației privind coronavirusul care au numeroși adepți

1.Coronavirusul a fost scăpat din laborator, intenționat sau nu

Adepții acestei teorii au la bază faptul că în orașul Wuhan, unde a apărut virusul, se află un mare institut unde cercetătorii chinezi studiază cele mai periculoase și contagioase boli din lume. Institutul, care este singurul din China capabil să lucreze cu viruși mortali, a fost promovat cu mare fast la nivel internațional, a transmis chiar The Washington Times. Publicația a citat și un fost ofițer de informații militare. ”Anumite laboratoare din institut sunt angajate în cercetarea și dezvoltarea de arme biologice”, a declarat Dany Shoham, fost ofițer de informații militare.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: Medicul chinez care a avertizat în privința coronavirusului a murit! A fost primul care a anunțat epidemia

2. Fundația Gates avea deja patentul pentru coronavirus și va scoate un vaccin

O altă informaţie răspândită pe reţelele de socializare se referă la faptul că Fundaţia Gates "a finanţat un grup care deţinea patentul pentru virus şi acum sprijină financiar cercetările pentru crearea unui vaccin care să stopeze răspândirea acestuia".

Însă, specialiștii au venit imediat cu informația conform căreia patentul la care se face referire este pentru o versiune modificată a unui virus al bronşitei infecţioase aviare, un alt tip de coronavirus, care afectează păsările, nu oamenii. Patentul este deţinut de Pirbright Institute din Marea Britanie, care se ocupă cu prevenirea maladiilor virale la animale de fermă, iar mutaţiile create au rolul de a slăbi virusul pentru a putea fi folosit ca vaccin. După apariția acestor teorii, Centrul Pirbright a transmis un comunicat prin care arată că nu se ocupă de coronavirusuri umane, ci animale, în special cele specifice păsărilor. Totodată, deşi centrul britanic este finanţat şi de Fundaţia Gates, munca pentru acel vaccin nu a fost sprijinită financiar de acea organizaţie.

Citeste si: Primul spital din Wuhan destinat pacienţilor infectaţi cu 2019-nCoV, finalizat luni

3. Distrugerea economiei chineze de către americani

Distrugerea economiei chineze, pusă la cale de americani este o altă teorie care are numeroși adepți. Izolarea Chinei, din cauza coronavirusului, o situație rară pentru un astfel de centru economic important, afectează întreaga lume. Nu doar că SUA și multe alte țări au luat măsuri special pentru a bloca accesul persoanelor și mărfurilor venite din China, dar și zborurile au fost multe anulate.

Astfel, în câteva zile, companiile care fac parte din cel mai important indice bursier chinez au pierdut 420 de miliarde de dolari din valoare. Peste 2.500 de acțiuni au căzut până la limita zilnică de 10%. În plus investitorii au fugit de pe yuan și de pe piețele de materii prime, arătând cât de mare este impactul economic al coronavirusului. Cei care sunt adepții teoriei care susțin că americanii vor distrugerea economică a Chinei afirmă că blocarea activității era primul semnal și de aceea chiar s-au luat de câtre SUA măsuri atât de severe, nejustificate.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

Citeste si: Alertă de coronavirus în România. O profesoară din Suceava, izolată la spital. S-a întors recent din China

4. Teoria privind depopularea

Poate una dintre cele mai răspândite teorii în ceea ce privește virusul este cea legată de faptul că se urmărește depopularea. Această teorie este în strânsă legătură cu cea privind ”scăparea” virusului din laborator. Poate și de la prea multe filme, dar și studii făcute de specialiști, sunt tot mai mulți oameni acre cred că planeta nu poate susține un număr atât de mare de populație, și organizații secrete fac planuri pentru reducerea numărului oamenilor.

Citeste si: FBI: China este cea mai mare ameninţare la adresa Statelor Unite; Beijingul încearcă să fure tehnologie americană prin toate mijloacele

5. Teoria ”pedepsei divine” pentru mâncătorii de lilieci

Cea mai ciudată idee, pentru că nu se poate numi teorie, este cea a pedepsei divine aplicate chinezilor, care mănâncă fel de fel de viețuitoare. Aceasta a apărut după ce imaginile dintr-o piață din Wuhan a făcut înconjurul lumii, iar în acestea se văd pe tarabe de la câini, pisici, până la licilieci și șerpi, acre sunt pregătiți pentru vânzare. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si