Efectelor pe care consumul de alcool îl are asupra sănătăţii noastre au tot fost studiate de către specialişti. Concluzia acestora a fost că un pahar de vin pe zi, este benefic pentru sănătate.

Beneficiile consumului de vin alb

Alcoolul e interzis în diete, dar ca să gestionezi mai bine aportul de calorii, e bine să ştii câte se ascund în băuturile pe care le consumi cel mai des.


Vinul alb sec are 70kcal/100ml, iar cel dulce 163kcal/100ml. Ambele, însă, au mult mai puţine decât şampania, care are 183.

Vinul alb conţine numeroase vitamine şi minerale, printre care amintim B1, B2, B5 si B6, acid folic, B12, vitamina C, potasiu, calciu şi magneziu. Datorită conţinutului de antioxidanţi, are proprietăţi antiîmbătrânire.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Vinul ajută la producerea sucului gastric în stomac, facilitând astfel procesul de digestie. Pentru cei trecuţi de vârsta de 50 de ani, există riscul ca stomacul să nu mai producă suficient acid hidrochloric, necesar în digerarea mâncării, şi de aceea medicii recomandă consumarea unui pahar de vin, în fiecare zi. De asemenea, vinul are şi un efect calmant, ajutându-i pe cei care au probleme cu somnul.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si