Close sidebar
Close sidebar

Situație alarmantă în București. Anunțul făcut cu puțin timp în urmă

Bucureștiul are secțiile de terapie intensivă pentru pacienții COVID la capacitate maximă. Un pacient în stare gravă a fost dus vineri cu elicopterul la Craiova.

Alex Dumitrescu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„La nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI) a fost dispusă măsura transferului unui pacient de la secția de terapie intensivă a unității spitalicești din București, respectiv Spitalul Universitar de Urgență, către Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova”, anunță Departamentul pentru Situații de Urgență.

Transferat cu elicopterul la Craiova

Pacientul, intubat și entilat mecanic, va fi transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova de către un elicopter Mi-8 din dotarea Inspectoratului General de Aviație al MAI fiind supravegheat de un echipaj medical UPU-SMURD, mai precizează DSU.

Numărul pacienților aflați la terapie intensivă a înregistrat, vineri, un nou record negativ în țară. Autoritățile au comunicat 301 persoane infectate cu coronavirus la terapie intensivă.

Citeste si: Klaus Iohannis a semnat legea. Măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirilor

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 1119 noi cazuri de coronavirus pe teritoriul țării, fiind a treia zi consecutivă cu peste 1000 de noi infectați.

Avertismentul lui Raed Arafat

În urmă cu o săptămână, șeful DSU, Raed Arafat, avertiza că secțiile de terapie intensivă din București sunt la capacitate maximă.

„Dacă fizic n-au spațiu, avem a patra și ultima unitate mobilă de terapie intensivă de rezervă, este la București și putem să o instalăm lângă un spital.

Asta înseamnă 12 paturi suplimentare de ATI, dar pentru asta trebuie alocat personal și tot”, declara Raed Arafat.

Citeste si: MAE: Un număr de 12 români depistaţi cu noul coronavirus la o companie renumită

El a mai spus că situația „începe să fie îngrijorătoare” în București.

„Dacă începem să transferăm cazurile din București, normal că este (o situație) îngrijorătoare, pentru că înseamnă că în București apar din ce în ce mai multe cazuri de terapie intensivă”, a subliniat el.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI