Angajatii pensiunii din Sacele au avut un soc cand au privit imaginile surprinse de camere- un urs se perinda prin curte in miez de noapte si se duce glont unde stie ca gaseste mancare- la tomberoane.

Vatafu Loredana, receptioner: "Aseara ne-a vizitat din nou ursul, dupa cum se vede, a rupt stuful, vad ca si o teava acolo a indoit-o un pic, nu stiud aca mai sunt pesti"

Ursul a strabatut curtea intregii pensiuni si a trecut chiar prin fata terasei. Din fericire, niciun turist nu era afara.  Dupa ce a golit iazul de pesti, animalul a distrus grilajul de la tomberoane.

Si hotelul de pe Transfagarasan la care a stat faimosul actor Gerard Butler a fost calcat de un urs infometat, care se infrupta cu pofta dintr-o lada cu resturi. Oamenii locului l-au izgonit.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Pericol este si in gospodariile oamenilor. Acest pui de urs si-a facut aparitia in plina zi intr-o curte din judetul Brasov, dar latratul cainilor l-a speriat.

"A intrat pe poarta si a intrat pana in gradina aici, peste tot umbla.  Mai bine nu stai in calea lui si nu il deranjezi"

Dan Olteanu- director Regia padurilor Kronstadt
"In momentul de fata numarul ursilor este mult prea mare.

alergam in sacele, brasov, predeal, peste tot apar astfel de probleme."

In ciuda sesizarilor facute de autoritati, problema ursilor care coboara in oras dupa mancare ramane fara rezolvare.

Primar SaceleVirgil Popa

"Noi am informat cele 3 entitati care gestionaza cele 3 fonduri de vanatoare inca din luna martie am facut adrese ca am vazut ca am vazut ca au coborat ursii de pe munte si in zona Sacele, masurile se lasa asteptate"

Asadar, daca mergeti in zona de munte sunteti pe cont propriu! Specialistii ii sfatuiesc pe turisti sa mearga in padure doar pe traseele marcate si in grupuri organizate. Daca dati nas in nas cu ursul, nu trebuie sa il provocati ci sa faceti cale intoarsa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si