Oamenii din Gaza experimentează un adevărat infern, de când războiul între Israel și Hamas a început. Sute de familii își plâng apropiații, iar bărbații se roagă pentru cei decedați. 

Deși a trecut o săptămână de la armistițiul între Israel și Hamas, morga din Gaza este din nou supraaglomerată. Potrivit AFP, focul israelian se concetrează acum asupra orașului din care oamenii încearcă cu disperare să scape.

Cum arată Gaza, la o săptămână de la armistițiu

O mamă și-a văzut fiul într-o stare de neimaginat, după ce acesta a încercat să ajute mai multe femei și copii.

„Fiul meu Mohammed încerca să scoată femeile și copiii din cortul nostru. Dar o bucată de șrapnel l-a lovit în cap și a explodat... I-am văzut creierul...”, a spus femeie, înainte de a izbucni în lacrimi, potrivit AFPTV, scrie Hotnews.

Citește și: Cel mai tânăr ostatic al Hamas, în vârstă de doar 10 luni, ar fi trebuit să fie eliberat curând, împreună cu mama sa. Ce s-a întâmplat, de fapt: „Dacă mai așteptăm o zi, poate îl vom pierde”

Această familie își părăsise deja casa din Gaza. Tot acolo, armata israeliană a lansat operațiunile terestre pe 27 octombrie, la distanță de 20 de zile de la atacul mortal provocat de Hamas pe teritoriul Israelului.

Armata israeliană a ordonat tuturor locuitorilor din Gaza de nord să plece, potrivit surselor citate.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Au aruncat pliante în care ne spuneau „Veți fi în siguranță în sud”, ne-am dus acolo și acum fiul meu este mort, fiul meu Mohammed, care era băiat”, repetă ea ca o teribilă litanie funerară.

Sora tânărului ucis nu înțelege de ce aceste atrocități s-au petrecut. Ea se întreabă neîncetat, „De ce?”.

„De ce a fost ucis fratele meu, care nu avea nimic de-a face cu grupurile armate? Ce sunt aceste bombe care ucid în acest fel? Ce am făcut noi? Oare ei chiar îi urmăresc pe cei din Hamas? Ce legătură are asta cu noi?”, se întreabă ea.

Este haos la spitalele din Gaza

Mai mulți medici, șoferi de ambulanță și rude ale victimelor din Gaza scot cu regularitate cadavrele din spital, în giulgiuri albe ori saci mortuari.

Familiile celor decedați se grăbesc adesea să arunce o privire la persoana iubită care acum nu mai este printre noi. Emoțiile resimțite sunt puternice și, de obicei, persoanele apropiate victimelor le mângâie acestora părul, iar alții își ating morții pentru ultima data pe mână.

În viziunea locuitorilor din Gaza, morții sunt „martiri”, iar tradiția islamistă spune că, în Ziua Judecății, martirii vor învia, iar sângele lor va mirosi a mosc.

Citește și: VIDEO- Ostaticii își îmbrățișează răpitorii. Trei oameni au murit în urma unui atac terorist în Ierusalim

În aceste clipe, oamenii care au reușit să scape de război cu viață își iau un ultim rămas bun de la „martirul” lor.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cadavrele sunt cărate cu targa, cel puțin unele dintre ele, iar alte sunt așezate pe panourile metalice ale camerelor frigorifice. 

Lumea din Gaza își face timp adesea pentru a spune rugăciuni pentru morți, în curtea spitalului în care aceștia au decedat, în timp ce cadavrele stau aliniate în șir.

Printre cele mai triste imagini „capturate” din curtea unui spital din Gaza, un bărbat a refuzat să fie ajutat și a preferat să își țină strâns copilul în brațe, înfășurat într-un cearceaf alb.

O altă scenă tristă este cea în care o mamă vorbește cu fiul său, plângând. Micuțul este așezat într-un sac mortuar, iar oamenii se pregătesc să rostească o nouă rugăciune.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si