Părinții ei nu au auzit de fiica lor de la un apel telefonic devreme în dimineața zilei de 7 octombrie, imediat după ce Hamas a lansat primele rachete pe teritoriul israelian.

„Nu vreau să recunosc încă”

Într-un interviu acordat publicației germane Der Spiegel, familia a spus că a primit informații de la banca ei potrivit cărora cardul de credit a fost folosit în Gaza.

Mama lui Louk, Ricarda Louk, încă mai are speranța că fiica ei ar putea fi încă în viață, spunând într-un videoclip postat pe X, cunoscut anterior ca Twitter, că și-a văzut fiica „inconștientă într-o mașină cu palestinieni”.

„Nu vreau să recunosc încă”, a spus ea pentru Der Spiegel. „În această dimineață, fiica mea Shani Louk, un cetățean german care se afla cu un grup de turiști în sudul Israelului, a fost răpită de Hamas palestinian. Mi s-a trimis un videoclip în care mi-am putut vedea clar fiica inconștientă într-o mașină cu palestinieni”, a spus ea în germană, pe care Insider a tradus-o. "Vă rugăm să trimiteți orice ajutor sau știri. Vă mulțumesc."

Citește și: VIDEO- Mărturiile românilor captivi în război: "Un adevărat masacru! Teroriști! Au ucis părinți care încercau să își protejeze copiii"

Cel puțin 100 de ostatici israelieni

Louk participase la o petrecere în aer liber „Festivalul pentru pace” lângă Kibbutz Urim când luptătorii Hamas au invadat. Videoclipurile au arătat panică răspândindu-se în mulțime în timp ce luptătorii au ajuns la eveniment în deșert.

La scurt timp după atac, a început să circule pe rețelele de socializare un videoclip cu o tânără pe spatele unui pick-up înconjurat de soldați Hamas.

În clip, tânăra părea a fi cel mai probabil dezbrăcată până la lenjerie. 

Citește și: Mesajul transmis de Maia Morgenstern, în urma discuțiilor cu rudele din Israel. ,,Suntem alături de voi! Vă susținem! Vă avem în gândurile și în inimile noastre!''

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Fața ei nu este vizibilă, dar tatuajele ei caracteristice i-au ajutat ​​pe cei din familia ei să o identifice, a raportat The Washington Post.

Un alt videoclip care circulă pe rețelele de socializare a arătat momentul în care o femeie israeliană a implorat pentru viața ei, când a fost separată de partenerul ei și alungată de luptătorii Hamas în Gaza.

Noa Argamani, în vârstă de douăzeci și cinci de ani, și partenerul ei, Avi Nata, participau sâmbătă la un festival de muzică, când au fost luați ostatici.

Citește și: EXCLUSIV- Turismul în Israel, grav afectat de război. Traian Bădulescu (ANAT): ”Majoritatea turiștilor români s-au întors. Unii au trecut granița în Iordania”- Ce se întâmplă cu vacanțele cumpărate?

Argamani și Natan au fost identificați de membrii familiei lor drept subiecții videoclipului tulburător, a raportat The Times of Israel.

Postul a raportat că în clip, Argamani a putut fi auzit spunând: „Nu mă ucide”.

Se crede că femeile, copiii și vârstnicii se numără printre cei cel puțin 100 de israelieni capturați și ținuți ostatici de Hamas în urma valului surpriză de atacuri al grupării militante palestiniene.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Olena Zelenska, ținta dezinformării rusești la ultima vizită externă. "A cheltuit 1,1 milioane dolari pe bijuterii". Care e adevărul?

Numărul exact de ostatici nu este clar, dar un purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare Israelului a spus sâmbătă că este „din păcate, un număr semnificativ”.

Ambasadorul Israelului în Marea Britanie, Tzipi Hotovely, a declarat pentru Sky News că „peste 100 de persoane” au fost luate, iar familiile lor „nu știu unde sunt”.

Israelul spune că mai mult de 600 de israelieni au fost uciși până acum.

Citește și: VIDEO- Volodimir Zelenski, prima vizită în România de la izbucnirea războiului. Ce semnifică vizita președintelui ucrainean în țara noastră?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si