Oliver Stan este primul roman care solicita in mod public sa fie eutanasiat. Barbatul este internat de 4 ani la Spitalul de Psihiatrie si Masuri de Siguranta „Padureni-Grajduri”, o „institutie” unde sunt adusi condamnatii care sufera de probleme psihice. El spune ca nu mai suporta tratamentul la care este supus de psihiatrie, se condidera o persoana fara nici o sansa de reintegrare in societate si solicita sa ii fie curmata viata.

Teroristul de la Iasi si-a expus motivele pentru care solicita aceasta masura intr-un film postat pe Internet, pe care a suprapus imagini din diferite productii documentare, artistice, peste un text propriu.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian! A fost îmbrăcată în aur din cap până în picioare la cununia civilă! Imagini spectaculoase din ziua cea mare- wowbiz.ro

Citeste si: Volodimir Zelenski dezvăluie o discuție cu Vladimir Putin: L-am sunat și mi-a răspuns- antena3.ro

„A fi un om nedorit, neacceptat de societate, e o suferinta continua.

Nedoritii sociali trebuie sa moara. Eu, Oliver, consider ca ar fi un act de mila ca cineva sa ma ucida. Eu ii invidiez pe cei de la Auschwitz. Nemtii m-ar fi omorat dar psihiatrii moderni ma chinuie toata viata. Psihiatrii moderni sunt mai cruzi decat nazistii”, spune Oliver.

„Avand in vedere ca fiecare nebun internat costa Statul 30 milioane pe luna, cat ar economisi Statul daca acesti indivizi ar fi eliminati? Daca adaugam si pensia, criminalii sunt platit de Stat cu 35 milioane pe luna, in aceeasi lume un om cinstit nu

primeste nimic, zero lei, din partea Statului, nu ar fi just sa ucidem criminalii si sa ajutam oamenii cinsiti?
Imaginati-va o lume in care psihiatrul ar avea drept de decizie intre viata si moarte- asa o lume a mai fost si ar trebui sa mai fie. S-ar elimina toate abuzurile pe care le fac psihiatrii in prezent; ar fi obligati sa decida clar cine are discernamant si cine nu.

Daca psihiatria oricum este o crima impotriva umanitatii pe care n-o putem evita, atunci hai s-o facem hotarat si pe fata. Psihiatrii sa aiba dreptul sa decida cine sa traiasca si cine sa moara. Daca psihiatria e o crima, atunci sa se faca pe fata, nu pe ascuns”, a mai spus Oliver Stan.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si