Autorul atacului de la Bruxelles în urma căruia au murit doi oameni avea pașaport românesc fals. Acest lucru a fost aflat cu ocazia arestării lui Lassoued în 2012, în Suedia. 

Care este suma pe care a plătit-o atacatorul de la Bruxelles pentru pașaportul fals?

Cel care l-ar fi turnat pe terorist este chiar vărul său. El a fost cel care a spus că "a înghețat" când a văzut la știri clipul în care Lassoued a revendicat în numele ISIS crimele din Bruxelles.

"Bineînțeles că avea antecedente penale. Dar până la a ucide oameni nevinovați e altceva. Familia din Tunisia este șocată", a spus acesta.

Autorul atacului de la Bruxelles în urma căruia au murit doi oameni avea pașaport românesc fals.

Autorul atacului de la Bruxelles în urma căruia au murit doi oameni avea pașaport românesc fals.

[Sursa foto: Sky News]

Abdesalem Lassoued a avut antecedente legate de droguri. El se mutase în Suedia, iar acolo a fost prins cu aproximativ 100 de grame de cocaină. În timpul unui interogatoriu, Lassoued a spus că a cumpărat pașaportul din Franța pentru 3.000 de euro, iar gestul său a fost justificat de faptul că nu avea permis de ședere în Europa.

Citește și: EXCLUSIV- Europa este sub teroare! Atentate și amenințări cu bombă aproape în fiecare zi. Bogdan Chirieac: ”Hamas înseamnă mult mai mult decât o mișcare teroristă. Este o ideologie, are foarte mulți adepți”- Cel mai mare pericol în acest moment

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian! A fost îmbrăcată în aur din cap până în picioare la cununia civilă! Imagini spectaculoase din ziua cea mare- wowbiz.ro

Citeste si: Volodimir Zelenski dezvăluie o discuție cu Vladimir Putin: L-am sunat și mi-a răspuns- antena3.ro

"Nu am permis de ședere în Europa. Am avut un permis de ședere în Italia valabil 6 luni. Am plecat din Italia în Norvegia pentru a solicita azil", a spus individul, informează Antena 3 CNN.

Individul a fost împușcat de polițiști

Bărbatul de origine tunisiană în vârstă de 45 de ani a fost cel care luni seară, în jurul orei 20:00, ora României a deschis focul la Bruxelles. Scenele înfiorătoare au avut loc pe Boulevard d'Ypres, la 5 km de stadionul unde Belgia juca împotriva Suediei pentru calificarea la turneul de fotbal Euro 2024. Doi suedezi și-au pierdut viața, iar o a treia persoană a fost grav rănită.

Bărbatul de origine tunisiană în vârstă de 45 de ani a fost cel care luni seară, în jurul orei 20:00, ora României a deschis focul la Bruxelles.

Bărbatul de origine tunisiană în vârstă de 45 de ani a fost cel care luni seară, în jurul orei 20:00, ora României a deschis focul la Bruxelles.

[Sursa foto: RTBF]

Imediat după ce a fost găsit, Abdesalem Lassoued a fost împușcat în piept de oamenii legii pentru a putea fi imobilizat, iar la scurt timp a murit la spital din cauza rănilor grave. 

Citește și: EXCLUSIV- Profilul atacatorului de la Bruxelles: ”Teroristul simte că potențialele lui victime nu merită respectul sau considerația lui”

Citeste si: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”- kfetele.ro

Citeste si: Will Jennings, co-autorul piesei "My Heart Will Go On", a murit la vârsta de 80 de ani: "A fost o onoare enormă să lucrez cu un astfel de geniu muzical"- radioimpuls.ro

Citeste si: Planul controversat de a transforma un deșert într-o zonă verde, fertilă și plină de viață sălbatică: „Ar putea schimba tiparele meteo”- antena3.ro

Parchetul consideră că gestul bărbatului ar fi fost inspirat de gruparea islamică. Totodată, Premierul Alexander De Croo, a numit împușcăturile de luni "un act de terorism sfâșietor" într-o conferință de presă marți, iar procurorii au declarat că motivul probabil este naționalitatea victimelor. 

Scopul unui terorist este să propage imaginea grupării din care face parte însămânțând teamă în inimile tuturor celor care văd și aud informații, evenimente despre atacul terorist. Nu avem cum să acceptăm ca existent în mintea noastră pericolul atacului terorist. Nu putem să-l acceptăm și de aceea este bine să-l anulăm. Cum? Îl anulăm doar emoțional prin uitare  ”, a precizat psihologul Radu Leca, în exclusivitate pentru stirilekanald.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si