Close sidebar
Close sidebar

Noi schimbări privind testarea elevilor. Ce se întâmplă atunci când testul pe bază de salivă iese pozitiv

Ministerul Educației a transmis vineri către Monitorul Oficial modificările aduse ordinului comun privind funcționarea școlilor și grădinițelor. Potrivit acestora, de luni orele se desfășoară cu prezență fizică acolo unde rata de infectare este de sub 3 la mie, chiar dacă rata de vaccinare a personalului nu atinge pragul de 60%, așa cum se prevede acum.

Razvan Ilie,

În ordinul comun publicat vineri au fost aduse precizări și legate de ce se întâmplă atunci când un test pe bază de salivă pentru depistarea Covid-19 iese pozitiv

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Testele de salivă pe care le vor face elevii pentru depistarea unei eventuale infectări cu SARS-Cov2 vor putea fi administrate și de părinți la domiciliu sau de către școlile care au condiții și care doresc acest lucru, a anunțat joi ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Ce se întâmplă, însă, atunci când testul pe bază de salivă iese pozitiv

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, noi amănunte despre procedura de testare a elevilor și de raportare a testelor pozitive

În ordinul comun publicat vineri, au fost aduse precizări legate de ce se întâmplă atunci când un test pe bază de salivă pentru depistarea Covid-19 iese pozitiv, informează Hotnews.ro.

Ce spune ordinul comun al ministerelor despre situația testului pozitiv

În situația în care, în urma testării cu test rapid antigen non-invaziv efectuat din proba de salivă, conform Instrucțiunii Ministerului Sănătății nr. CAZ/4216/19.11.2021, rezultatul este pozitiv, se aplică dispozițiile protocolului privind managementul cazului cu rezultat pozitiv la testul rapid antigen non-invaziv efectuat din proba de salivă, prevăzut la punctul VI din anexa la ordinul celor două ministere.

Mai precis, preșcolarul sau elevul cu rezultat pozitiv la testul rapid antigen non-invaziv efectuat din proba de salivă continuă activitatea didactică în regim online și poate relua cursurile cu prezență fizică după prezentarea rezultatului certificat negativ al unui test antigen rapid sau RT-PCR, efectuat în ultimele 24 de ore.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 19 noiembrie. Trei tineri sub 28 de ani au murit de COVID-19. Rata de incidență la nivel național, sub 4 la mie

Preșcolarul sau elevul care nu prezintă rezultatul certificat negativ al unui test antigen rapid sau RT-PCR, efectuat în ultimele 24 de ore, reia cursurile cu prezență fizică după 14 zile de la data rezultatului pozitiv obținut la testul rapid antigen non-invaziv efectuat din proba de salivă.

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Citeste si: Cine este și cum arată soția lui Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România

 

Potrivit noului ordin comun, în cazul preșcolarilor/elevilor cu rezultat pozitiv la testul rapid antigen non-invaziv efectuat din proba de salivă la domiciliu, părinții/reprezentanții legali au obligația de a comunica în scris sau electronic, unității de învățământ, respectiv persoanei responsabile desemnate rezultatul testului.

Unitatea de învățământ raportează DSP/DSPMB cazurile cu rezultat pozitiv la testul rapid antigen non-invaziv efectuat din proba de salivă în vederea asigurarii testarii lor prin test certificat antigen rapid sau RT-PCR.

Unitatea de învățământ păstrează evidența preșcolarilor/elevilor testați pozitiv la testul rapid antigen non-invaziv efectuat din proba de salivă.

Citeste si: Cum se va organiza Revelionul de anul acesta?! Noile măsuri anunțate de către CNSU

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Cine este și cu ce se ocupă Diana, fiica Deliei Budeanu. Detalii neștiute despre primul copil al regretatei crainice TV- radioimpuls.ro

Citeste si: Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

 

Dacă testarea se face la școală, este nevoie de acordul părinților

Consiliul de administrație al unității de învățământ decide dacă testarea cu teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă se efectuează în unitatea de învățământ sau la domiciliu, sub supravegherea părintelui/reprezentantului legal.

În situația în care consiliul de administrație al unității de învățământ stabilește că procedura de testare cu teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă este efectuată în unitatea de învățământ, este necesar acordul părintelui/reprezentantului legal al preșcolarului/elevului minor, acord exprimat conform formularului elaborat de Ministerul Sănătății.

În situația efectuării testării cu teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă la domiciliu, sub supravegherea părintelui/reprezentantului legal, rezultatul testării se comunică de îndată, în scris sau electronic, unității de învățământ, respectiv persoanei responsabile desemnate.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI