Close sidebar
Close sidebar

VIDEO| Fabrica de teste COVID-19 false

Au plecat din țară după ce au reușit să treacă de controlul aeroportului cu adeverințe false care prezentau un rezultat PCR negativ. Fișele erau cumpărate de pe o platformă unde sunt postate anunțuri, iar plățile erau făcute într-un cont bancar. Cel care falsifica adeverințele și le scotea la vânzare a fost reținut astăzi de procurori.

Georgiana Balaban,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Individul escortat de polițiști este un fost șofer- care, rămas fără loc de muncă, a încercat să găsească alte metode de câştig. Cu ajutorul unui program simplu de editare a imaginii, bărbatul a reușit să falsifice mai multe adeverințe care să ateste un test PCR negativ, iar apoi a scos la vânzare falsurile pe un site de anunțuri.

Românii apelează la testele CORONAVIRUS false

Documentul fals era emis in format electronic și semăna perfect cu unul real. Se regăsea chiar şi codul QR care ar trebui verificat de autorități la plecarea din țară. Anchetatorii au intrat pe fir şi au descins la adresa individului. Acolo i-au găsit fabrica de documente false.

Citeste si: Nou focar de COVID-19 în România. Activitatea din cadrul instituției afectate a fost blocată

Politistii capitalei au pus in aplicare o perchezitie la un barbat banuit de fals material in inscrisuri oficiale.
Nu puțini au fost cei care au apelat la serviciile individului- totul pentru a scuti câțiva lei, dar, lucrul cel mai grav, pentru a avea siguranța unui rezultat negativ.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Ce eficiență are vaccinul anti-COVID-19 Sputnik V?

La nivel european, în acest moment se lucrează la un sistem prin care adeverințele să fie verificate înaintea îmbarcării, în toate ţările uniunii europene. Acum, doar câteva state fac acest lucru, în general cele care au un grad de vaccinare ridicat.

Citeste si: Florin Cîțu: „Am avut un val trei care nu a fost la fel de dur.”

Pentru falsurile scoase la vânzare pe platforma de anunțuri, bărbatul riscă 3 ani de închisoare.

Citeste si: Test COVID pe telefon? Ce aplicație poate detecta infecția cu COVID-19 înainte de apariția simptomelor

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI