Începând de astăzi, părinții trebuie să-și testeze copiii luni și joi, împotriva Coronavirus. După ce au primit această responsabilitate, unii părinți au devenit întreprinzători.

Citeste si: OMS: Varianta omicron, detectată în cel puţin 38 de ţări. Niciun deces asociat ei până în prezent

Testarea minorilor nu este obligatorie, însă toți părinții au primit aceste teste din partea școlilor. Unii dintre ei au venit cu ideea de a le vinde pe internet.

Majoritatea școlilor din țară au decis ca testarea să fie făcută acasă, de părinți, iar kiturile cu teste de salivă au ajus în posesia acestora. Ar trebui să fie folosite pentru testarea elevilor de două ori pe săptămână, dar pe site-uri au apărut deja anunțuri de vânzare a kiturilor.

Citeste si: Un bărbat a mers cu un braț de silicon pentru a se vaccina. Ce a pățit când a fost prins

A început testarea elevilor din țară

Testarea copiilor nu este obligatorie, așa că anumiți părinți aleg să nu o facă. De asemenea, comunicarea rezultatelor nu este o decizie unitară, pentru că fiecare școala hotărăște cum să facă. În unele școli, rezultatul este comunicat doar dacă este pozitiv, iar în altele sunt transmise toate rezultatele. O parte dintre unitățile de învățământ cer, de asemenea, ca părinții să treacă și data pe testul respectiv, pentru a se asigura că rezultatul nu va fi trimis de două ori.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

teste de salivă vândute de părinți pe net

Teste anti-Coronavirus.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Veste bună despre varianta Omicron. "Ar putea grăbi sfârșitul pandemiei COVID-19"

„Autoritățile nu au gândit această activitate de testare în unitățile școlare cum o fac celelalte state.
Nemulțumirea noastră este dată de faptul că în familie nu ajunge pachetul nedesigilat, astfel că aceste teste ar putea fi compromise atunci când sunt manipulate de mai multe mâini. Plus că avem aceste teste doar pentru săptămâna aceasta", a spus Eugen Ilea, președinte pentru București al Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți- Învățământ Preuniversitar, la Digi24.

De altfel, nu există o procedură exactă nici la înmânarea testelor. Elevii de la licee primesc testele de la profesori, iar în cazul copiiilor de gimnaziu testele le sunt înmânate părinților.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

La anumite școli, părinții sunt nevoiți să semneze pentru a primi testele, însă în alte cazuri testele le-au fost puse copiilor în ghiozdane pentru a fi duse acasă.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 6 decembrie 2021! Numărul cazurilor înregistrate în ultimele 24 de ore a ajuns la 800

O altă îngrijorare cu privire la testarea elevilor este reprezentată de acuratețea rezultatelor, aceasta fiind lăsată pe mâinile părinților. Odată pusă această problemă, autoritățle au spus că fac apel la responsabilitatea părinților.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si