Close sidebar
Close sidebar

Părinții vând testele de salivă primite de la școală, pe internet. Cât costă un astfel de kit

Teste de salivă primite de la școală sunt vândute de părinți pe internet. Aceste kit-uri au fost date pentru testarea elevilor de două ori pe săptămână.

Georgiana Balaban,

Test de salivă anti-COVID-19.

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Începând de astăzi, părinții trebuie să-și testeze copiii luni și joi, împotriva Coronavirus. După ce au primit această responsabilitate, unii părinți au devenit întreprinzători.

Citeste si: OMS: Varianta omicron, detectată în cel puţin 38 de ţări. Niciun deces asociat ei până în prezent

Testarea minorilor nu este obligatorie, însă toți părinții au primit aceste teste din partea școlilor. Unii dintre ei au venit cu ideea de a le vinde pe internet.

Majoritatea școlilor din țară au decis ca testarea să fie făcută acasă, de părinți, iar kiturile cu teste de salivă au ajus în posesia acestora. Ar trebui să fie folosite pentru testarea elevilor de două ori pe săptămână, dar pe site-uri au apărut deja anunțuri de vânzare a kiturilor.

Citeste si: Un bărbat a mers cu un braț de silicon pentru a se vaccina. Ce a pățit când a fost prins

A început testarea elevilor din țară

Testarea copiilor nu este obligatorie, așa că anumiți părinți aleg să nu o facă. De asemenea, comunicarea rezultatelor nu este o decizie unitară, pentru că fiecare școala hotărăște cum să facă.

În unele școli, rezultatul este comunicat doar dacă este pozitiv, iar în altele sunt transmise toate rezultatele. O parte dintre unitățile de învățământ cer, de asemenea, ca părinții să treacă și data pe testul respectiv, pentru a se asigura că rezultatul nu va fi trimis de două ori.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Teste anti-Coronavirus.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Veste bună despre varianta Omicron. "Ar putea grăbi sfârșitul pandemiei COVID-19"

„Autoritățile nu au gândit această activitate de testare în unitățile școlare cum o fac celelalte state.


Nemulțumirea noastră este dată de faptul că în familie nu ajunge pachetul nedesigilat, astfel că aceste teste ar putea fi compromise atunci când sunt manipulate de mai multe mâini. Plus că avem aceste teste doar pentru săptămâna aceasta", a spus Eugen Ilea, președinte pentru București al Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți- Învățământ Preuniversitar, la Digi24.

De altfel, nu există o procedură exactă nici la înmânarea testelor. Elevii de la licee primesc testele de la profesori, iar în cazul copiiilor de gimnaziu testele le sunt înmânate părinților.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

La anumite școli, părinții sunt nevoiți să semneze pentru a primi testele, însă în alte cazuri testele le-au fost puse copiilor în ghiozdane pentru a fi duse acasă.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 6 decembrie 2021! Numărul cazurilor înregistrate în ultimele 24 de ore a ajuns la 800

O altă îngrijorare cu privire la testarea elevilor este reprezentată de acuratețea rezultatelor, aceasta fiind lăsată pe mâinile părinților. Odată pusă această problemă, autoritățle au spus că fac apel la responsabilitatea părinților.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI