”Roche a dezvoltat foarte repede o nouă serie de teste pentru detectarea virusului variolei maimuței și monitorizarea răspândirii acestuia, arată directorul diviziei ”Diagnostics” a Roche, citat într-un comunicat.
Testele sunt disponibile pentru cercetări
Testele dezvoltate de Roche nu sunt destinate publicului larg. Ele sunt disponibile pentru cercetări derulate în mai multe țări.
Un prim kit detectează orthopoxvirusuri, printre care virusul variolei maimuței, un alt doilea detectează în mod special virusurile variolei maimuței în timp ce un al treilea kit permite detectarea orthopoxvirusurilor, precizând dacă virusul variolei maimuței este sau nu prezent, scrie puterea.ro.
Citeste si: VIDEO- Alte 15 cazuri de variola maimuţei. Unde au fost înregistrate
Potrivit OMS, boala ar trebui detectată cu un test PCR, deoarece testele antigenice nu disting dacă este vorba de virusul variolei maimuței sau de alte virusuri înrudite.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citeste si: Ce spun experții în boli infecţioase din Africa de Sud despre o campanie de vaccinare contra variolei maimuţei
Variola maimuței sau orthopoxviroza simiană este, potrivit OMS, o zoonoză virală rară (virus transmis omului de animale) ale cărei simptome par mai puțin grave comparativ cu cele observate în trecut la pacienții afectați de variolă.
Virusul se poate lua de pe haine
Doctorul Marius Geantă, președintele Centrului pentru Inovație în Medicină, a făcut un anunț de ultimă oră despre această afecțiune. Specialistul a explicat că variola maimuței se ia chiar și de pe haine.
Citeste si: Categoria de persoane expuse riscului de infectare cu variola maimuței
„ Virusul poate să se transmită de pe haine.
Din acest motiv nu trebuie să stigmatizăm. Poate persoana infectată nu se duce la medic și nici nu anunță alți membri ai familiei din diverse motive. Este posibil ca o persoană să ia hainele pe care le poartă cel infectat și să le ducă la baie, de exemplu. Sau cineva poate să poarte hainele unei persoane infectate ”, a declarat Marius Geantă, potrivit Ziare.com . Variola maimuţei, detectată în ultimele săptămâni în Europa şi în America de Nord, este o maladie rară originară din Africa, de care oamenii se vindecă, în general, spontan.
Citeste si: Avertisment legat de variola maimuței
Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.