Pe lângă faptul că prin testarea sportivilor, competițiile și antrenamentele vor fi mult mai accesibile, prin această decizie presiunea financiară va fi mult mai ușurată, deoarece înainte genera constrângeri şi dificultăți în lumea sportului, arată un comunicat de pe pagina de socializare a Ministerului Sportului.

”Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, au semnat ordinul comun care va permite folosirea testelor rapide bazate pe detecția de antigen pentru sportivi.

(...) Prin semnarea acestui ordin, Ministerul Tineretului și Sportului se aliniază la reglementările în materie ale Ministerului Sănătății, făcând activitatea sportivă mai accesibilă, inclusiv pentru amatori, și ușurând presiunea financiară care genera constrângeri și dificultăți în lumea sportului”, se arată într-un comunicat al Ministerului Tineretului și Sportului.

Citeste si: VIDEO- Anchetatorii au deconspirat o rețea care falsifica teste COVID

Testarea românilor va fi posibilă și în farmacii și la medicii de familie

Curând, testele rapide vor putea fi făcute în farmacii sau în cabinetele medicilor de familie. Ministrul Sănătăţii spune că este un pas important pentru a crește capacitatea de testare în masă şi că preţurile testelor vor fi accesibile pentru toate buzunarele.

Test rapid COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Astfel, cei din Ministerul Sănătăţii spun că, atât în farmacii, cât şi în cabinetele medicilor de familie, testele vor avea preţuri accesibile.

Cetățenii englezi, primesc câte două teste gratuite

Marea Britanie va oferi săptămânal cetățenilor săi câte două teste COVID-19, ca parte a extinderii programului de testare al guvernului britanic.

Citeste si: Ministerul Sănătăţii, anunț important despre vaccinurile împotriva COVID-19

Măsura luată de către guvernul Marii Britanii va fi implementată începând de vineri, 9 aprilie 2021. Ministrul britanic al Sănătăţii a spus că această măsură va ajuta la prevenirea apariţiei de focare COVID-19, având în vedere faptul că restricţiile vor fi relaxate, însă criticii programului susţin că riscă să devină o risipă „scandaloasă” de bani, considerând că aceste teste nu sunt relevante.

Kiturile de testare COVID-19 vor putea da rezultatele în aproximativ 30 de minute. Acestea vor fi disponibile gratuit la centrele de testare, în farmacii şi prin poştă. Totodată, testele COVID-19 sunt oferite deja în şcoli şi familiilor elevilor şi celor care trebuie să îi părăsească locuinţele pentru a merge la serviciu.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si