Părinții, revoltați din cauza măsurii luate

Numai că această propunere a provocat revolta părinţilor, care nu sunt de acord în niciun fel ca cei mici să fie supuşi vreunui test.

„- Testarea fără acordul părinților, sub nicio formă.

- De ce?

- Păi cum de ce, e copilul meu.”

Citeste si: VIDEO| Efectele valului al 4 lea al pandemiei se resimt și în rândul farmaciilor, unde testele antigenice se găsesc din ce în ce mai greu

Declarația ministrului Educaţiei a stârnit un val de reacții în rândul părinților. Cei mai mulți ar vrea să-și dea acordul scris de fiecare dată când copilul ar putea fi testat la școală, chiar dacă recunosc că nu găsesc nicio problemă cu testele din salivă.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„- De ce ați vrea să fiți consultat?

- Ca să știm și noi ce se întâmplă cu copilul când i se face testul sau ce Doamne iartă-mă mai fac ei.” 

Sunt și părinți care, deși vor prezența fizică a copiilor în şcoală, sunt împotriva oricărei măsuri de prevenție. De altfel, doamna din imagine nici nu poartă mască, deşi se află lângă gardul şcolii.

„Eu sunt împotrivă la toate aceste proceduri așa-zis neinvazive, sau chiar și invazive asupra copiilor, cred că ar trebui să ne luptăm singuri cu boala asta că avem capacitatea, așa ne-a lăsat Dumnezeu de sute de mii de ani.”

Citeste si: Polițiștii din Timiș caută un migrant infectat cu COVID-19 fugit din spital

Testele NU sunt însă autorizate în România

O altă problemă ar fi că testele nu sunt autorizate în România, deşi sunt folosite cu succes în câteva țări din Europa și din lume.

Alți specialiști sunt de părere că aceste teste ar trebui nu doar să fie obligatorii, ci să devină o condiție pentru prezența fizică în școli.

„Vrei să îţi dai copilul la şcoală? Trebuie să îndeplineşti nişte condiţii... şi, în cazul de faţă, fiind vorba despre o situaţie

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

epidemiologică specială, să accepţi un test care nu este sub nicio formă invaziv.”, a declarat dr. Sorin Paveliu, expert în sănătate publică, pentru Știrile Kanal D. 

Citeste si: Adrian Wiener trage un semnal de alarmă după ultimele decese COVID înregistrate: „România trece printr-o catastrofă umanitară”

Ana Măița, activist pentru drepturile mamei și copilului, crede că procesul de deschidere a şcolilor a fost unul greşit. Ea a protestat în fața Ministerelor Educației și Sănătății.

În acest moment în România, aproape 170 de mii de elevi invata în sistem online. Peste 8 mii dintre ei s-au infectat cu noul coronavirus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si