Testele rapide combo, care pot detecta ușor cazurile de Flurona, adică pacienții infectați și cu virusul gripal și cu SARS-CoV-2, sunt la mare căutare în farmacii. Doar că prețurile lor sunt de două ori mai piperate decât la finalul anului trecut. În clinici și spitale se fac acum și teste combo PCR, care au un grad mai mare de eficiență în detectarea virusurilor respiratorii.

Testele de Flurona- la mare căutare în farmacii

Valul de îmbolnăviri cu virusuri combinate de gripă și SARS-CoV-2 a crescut și cererea de teste rapide din farmacii. Oamenii vor să știe dacă au Flurona, infecția simultană cu gripă sezonieră și Covid 19, iar testele combo pot depista până la patru virusuri.

Pentru o testare, chiar dacă sunt 4 tipuri de virusuri diagnosticate, se face o singură prelevare cu un bețișor în ambele nări, se pune în eprubetă cu soluție și se picură in fiecare din cele 4 sloturi și vedem care se pozitivează. Prețul unui test variază între 20 și 30 de lei, dublu față de cât costa anul trecut.

Unul dintre farmaciști afirmă că: „Am avut cele mai ieftine și la 10-15 lei. Prețul a crescut de la 1 ianuarie, deoarece până la 31 decembrie, anul trecut ele aveau TVA 0. Acum statul nu mai susține acest TVA și au 19%”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Pălăria Melaniei, pantaloni scurţi şi lenjerie: obiectele vestimentare cele mai comentate la învestitura lui Trump. „Aproape a zburat”- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Numai în această farmacie, într-o singură zi, s-au vândut și peste 100 de teste combo. Astfel că, stocurile se epuizează rapid și pot exista probleme cu aprovizionarea.

În clinicile de specialitate se fac zilnic astfel de teste combo.

Cele mai căutate sunt cele care diagnostichează două virusuri în același timp:  cel gripal și SARS-CoV-2.

Citește și: Flurona a făcut prima victimă

Cum se efectuează testul pentru Flurona?

Specialiștii ne explică cum se face corect un test pentru Flurona: „Avem o pipetă cu soluție și amestecăm bine, bine. Așteptăm cele 10 minute să vedem dacă apare liniuță la testul 1 sau testul 2. Dacă apare la t1, o să fie prezent virusul gripal, dacă apare la t2, o să fie Covid”.

Pe lângă testele combo rapide pe care le putem face și acasă, în laboratoare a crescut cererea și pentru testele combo PCR, care au un grad mai mare de acuratețe. În acest caz, recoltarea se face atât din nas, cât și din gât, iar rezultatele vin într-o zi.

Un medic afirmă că: „Am avut cazuri în această perioadă în care persoanele au fost negative la testul rapid și pe testul de PCR s-au pozitivat imediat de gripă și/sau Covid. S-a triplat cererea în luna ianuarie față de decembrie”.

Citeste si: Românii se vor bucura în fiecare lună de un ajutor în valoare de 660 de lei! Ce trebuie să facă pentru a intra în posesia banilor- kfetele.ro

Citeste si: Anunț cumplit pentru fotbalul românesc. A murit Ion Diaconescu, fostul atacant al Stelei: "Dumnezeu să-l odihnească în pace!”- radioimpuls.ro

Citeste si: Donald Trump a tăiat tortul cu o sabie și a dansat pe „YMCA” la balul inaugural de pe Capitol Hill- antena3.ro

Clinicile folosesc și un alt tip de teste combinate, iar conform Dr. Rogoz, acestea sunt: „Teste care au sensibilitate mai mare, sunt undeva între testele rapide și testele PCR și au acest beneficiu că poți obține rapid rezultate, nu chiar la fel ca la testul rapid, dar sensibilitatea este comparabilă cu testul PCR. În cel mult 45 de minute pacienții primesc rezultatul”.

Citește și: Medicul Mihai Craiu vorbește despre cum se transmite virusului gripal


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si