Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Testele de Flurona sunt acum mai scumpe decât la sfârșitul anului trecut

Ultima perioadă a dat peste cap imunitatea românilor. Tot mai mulți ajung infectați cu Flurona, adică infecția cu coronavirus și cu gripă simultan. De aceea, în farmacii testele Flurona sunt tot mai căutate, însă și destul de piperate față de luna decembrie.

Maria Stiuca,

Testele de Flurona sunt acum mai scumpe decât la sfârșitul anului trecut

[Sursa foto: Euractiv.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Testele rapide combo, care pot detecta ușor cazurile de Flurona, adică pacienții infectați și cu virusul gripal și cu SARS-CoV-2, sunt la mare căutare în farmacii. Doar că prețurile lor sunt de două ori mai piperate decât la finalul anului trecut. În clinici și spitale se fac acum și teste combo PCR, care au un grad mai mare de eficiență în detectarea virusurilor respiratorii.

Testele de Flurona- la mare căutare în farmacii

Valul de îmbolnăviri cu virusuri combinate de gripă și SARS-CoV-2 a crescut și cererea de teste rapide din farmacii. Oamenii vor să știe dacă au Flurona, infecția simultană cu gripă sezonieră și Covid 19, iar testele combo pot depista până la patru virusuri.

Pentru o testare, chiar dacă sunt 4 tipuri de virusuri diagnosticate, se face o singură prelevare cu un bețișor în ambele nări, se pune în eprubetă cu soluție și se picură in fiecare din cele 4 sloturi și vedem care se pozitivează. Prețul unui test variază între 20 și 30 de lei, dublu față de cât costa anul trecut.

Unul dintre farmaciști afirmă că: „Am avut cele mai ieftine și la 10-15 lei.

Prețul a crescut de la 1 ianuarie, deoarece până la 31 decembrie, anul trecut ele aveau TVA 0. Acum statul nu mai susține acest TVA și au 19%”.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Numai în această farmacie, într-o singură zi, s-au vândut și peste 100 de teste combo. Astfel că, stocurile se epuizează rapid și pot exista probleme cu aprovizionarea.

În clinicile de specialitate se fac zilnic astfel de teste combo.

Cele mai căutate sunt cele care diagnostichează două virusuri în același timp:  cel gripal și SARS-CoV-2.

Citește și: Flurona a făcut prima victimă

Cum se efectuează testul pentru Flurona?

Specialiștii ne explică cum se face corect un test pentru Flurona: „Avem o pipetă cu soluție și amestecăm bine, bine. Așteptăm cele 10 minute să vedem dacă apare liniuță la testul 1 sau testul 2. Dacă apare la t1, o să fie prezent virusul gripal, dacă apare la t2, o să fie Covid”.

Pe lângă testele combo rapide pe care le putem face și acasă, în laboratoare a crescut cererea și pentru testele combo PCR, care au un grad mai mare de acuratețe. În acest caz, recoltarea se face atât din nas, cât și din gât, iar rezultatele vin într-o zi.

Un medic afirmă că: „Am avut cazuri în această perioadă în care persoanele au fost negative la testul rapid și pe testul de PCR s-au pozitivat imediat de gripă și/sau Covid. S-a triplat cererea în luna ianuarie față de decembrie”.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Clinicile folosesc și un alt tip de teste combinate, iar conform Dr. Rogoz, acestea sunt: „Teste care au sensibilitate mai mare, sunt undeva între testele rapide și testele PCR și au acest beneficiu că poți obține rapid rezultate, nu chiar la fel ca la testul rapid, dar sensibilitatea este comparabilă cu testul PCR. În cel mult 45 de minute pacienții primesc rezultatul”.

Citește și: Medicul Mihai Craiu vorbește despre cum se transmite virusului gripal

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI