Federațiile sindicale din învățământ au solicitat, zilele trecute, blocarea distribuţiei testelor din salivă pentru depistarea SARS-CoV-2 şi distribuirea în unităţile de învăţământ a unor kit-uri individuale, întrucât testele care au ajuns în inspectoratele şcolare nu respectă nicio regulă de siguranţă sanitară.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu a vorbit despre problema asamblării testelor de salivă

Zile de concediu pentru profesorii care se implică în asamblarea testelor de salivă 

Ministrul Educației a declarat că asamblarea testelor de salivă a fost realizată deja în mai multe judeţe, potrivit news.ro. Sorin Cîmpeanu a transmis, luni, că profesorii care se vor implica în asamblarea testelor de salivă vor primi zile de concediu.

Citeste si: Restricții anti-COVID în Capitală, valabile până la 8 decembrie. Ce măsuri impun autoritățile?

Sorin Cîmpeanu a anunţat că profesorii care se implică în asamblarea testelor pe bază de salivă pentru elevi- în condiţiile în care acestea au fost distribuite cu componentele separate- vor primi zile de concediu, precizând că acesta este un efort pe care îl apreciază şi care este realizat în interesul siguranţei sanitare în şcoli.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Sindicatele din învăţământ avertizează că testele din salivă nu respectă regulile sanitare

Cum se realizarea asamblarea testelor de salivă

Într-unul dintre clipurile publicate azi de Ministerul Sănătății, Alexandru Rafila și Sorin Cîmpeanu prezintă modul în care se pregătesc și se asamblează testele antigen pe bază de salivă.

Într-un alt videoclip, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, explică în detaliu toate componentele şi felul în care se folosesc aceste teste. 

În fine, într-un al treilea videoclip, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, exemplifică testarea, în calitate de cadru didactic, alături de un elev de 10 ani. Ministrul arată cum se utilizează un test de salivă, afirmând că administrarea acestuia de către orice persoană fără pregătire medicală durează mai puţin de un minut. 

Citeste si: Bilanț coronavirus, luni 29 noiembrie. Sub 100 de decese COVID în ultimele 24 de ore


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si