Close sidebar
Close sidebar

Tezaurul României, pe cale să vină acasă! Parlamenul European a votat rezoluția privind recuperarea acestuia din Rusia. „Important este să nu renunțăm”

România a primit un vot istoric în Parlamentul European. S-a adoptat rezoluția prin care Tezaurului României, sechestrat în Rusia, se poate întoarce în țara noastră.

Maria Stiuca,

Comoară de aur

[Sursa foto: Pexels]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Parlamentul European a votat astăzi rezoluția prin care tezaurul românesc, sechestrat de Rusia, poate să se întoarcă acasă. Tezaurul este format din cantități mari de aur, obiecte de patrimoniu, colecții de artă și bijuterii.

Când ne recuperăm Tezaurul furat de Rusia?

În cadrul unei dezbateri din Parlamentul European organizată în această dimineață, eurodeputații au cerut ca rușii să returneze integral Tezaurul furat și, de asemenea, ca executivul UE și alte instituții europene să-i susțină în acest demers.

La dezbatere au participat în majoritate eurodeputați români. 

La început, Elisa Ferreira, comisarul european pentru coeziune și reforme, a declarat că va vorbi în numele Înaltului Reprezentant UE pentru acțiune externă și politica de securitate, Josep Borrell, potrivit Digi 24.

Citește și: Văduva lui Aleksei Navalnîi, noi acuzații dure la adresa lui Vladimir Putin: ”Nu este un politician, ci un infractor”. Ce dezvăluiri a făcut, în numele răposatului soț?

Monede vechi

[Sursa foto: Pexels]

„Aţi invitat Comisia Europeană să ia cuvântul în legătură cu returnarea tezaurului naţional al României de către Rusia.

Tezaurul a fost transferat imperiului ţarist pentru a fi protejat, însă nu a fost returnat niciodată în întregime României, nici de URSS, nici de Federaţia Rusă", a spus Înaltul oficial UE.

Ferreira a adăugat că „Uniunea Europeană e pregătită să sprijine autorităţile române în recuperarea integrală a tezaurului dacă acestea o vor solicita".

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

În același timp, Elisa Ferreira a mai spus că din cauza războiului „nejustificat” al Rusiei împotriva Ucrainei s-a produs suspendarea mecanismelor de cooperare cu Moscova.

În legătură cu războiul ruso-ucrainean, aceasta a mai spus că „este o crimă şi o încălcare sfruntată a dreptului internaţional",

iar „măsurile împotriva Rusiei includ pachetul cel mai mare de sancţiuni adoptat de UE". 

Eurodeputatul Eugen Tomac: „Succes uriaș în Parlamentul European!(...) Important este să nu renunțăm”

Eurodeputatul Eugen Tomac a postat pe pagina sa de Facebook succesul de care a avut parte țara noastră în Parlamentul European.

Redăm mesajul integral al eurodeputatului:

Citește și: Câte arme nucleare are Rusia și cine le controlează? Vladimir Putin a făcut noi avertismente

Eugen Tomac, eurodeputat

[Sursa foto: Facebook- Eugen Tomac]

„Succes uriaș în Parlamentul European! Rezoluția privind restituirea Tezaurului României sechestrat în Rusia a fost votată cu largă majoritate de voturi.

Rezoluția pe care am inițiat-o este primul document oficial european prin care solicităm Rusiei în mod explicit returnarea Tezaurului sechestrat ilegal.

Este o chestiune de demnitate națională. România nu poate si nu trebuie să accepte nimic mai puțin decât restituirea celor 91,5 tone de aur și a întregului Tezaur cultural.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Le mulțumesc colegilor mei din Parlamentul European pentru implicare și susținere. A însemnat mult.

Mulțumesc, bineînțeles, Băncii Naționale a României pentru întregul sprijin de-a lungul acestui drum la capătul căruia avem astăzi, în premieră, o Rezoluție a Parlamentului European pe chestiunea Tezaurului României.

Nu suntem singuri în acest demers. Avem recunoaștere și sprijin european ferm.

După votul istoric de astăzi, Comisia Europeană va fi alături de România și împreună vom aduce Tezaurul României acasă.

Important este să nu renunțăm!”.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI