Decizia cu privire la teze s-ar fi luat în urma consultării specialiștilor la nivelul Ministerului Educației, după anunțul lui Sorin Cîmpeanu.

Potrivit surselor Edupedu.ro, obligativitatea tezelor va fi eliminată de anul viitor școlar, iar elevii vor avea o singură medie la final de an.

Citeste si: Cum au reacționat elevii la noua structură a anului școlar

O altă noutate ar fi că media ar putea fi încheiată dintr-un număr de note stabilit de fiecare profesor, fără să mai existe un regulament de notare strict.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Subiecte Română simulare Evaluare Naţională 2022. Ce a picat la subiectul 2?

Deciziile urmează să fie adoptate în mod oficial prin modificarea ROFUIP, așa că până la apariția noilor informații, acestea mai pot suferi modificări.

Declarațiile lui Sorin Cîmpeanu cu privire la noul an școlar 

Tezele se dau la clasele de gimnaziu și liceu, în ultimele trei săptămâni ale fiecărui semestru.

„Renunțăm la obligativitatea unor teze care, din păcate, și-au dovedit, și o recunosc, inutilitatea. O recunosc eu, acela, care am susținut importanța lor, dar văzând rezultatele am înțeles că, din păcate, nu își mai ating scopul”, declara pe 30 martie Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Barem simulare Evaluare Naţională 2022: Rezolvările corecte, publicate pe Edu.ro

„De ce am făcut această propunere de renunțare la teze? Am făcut-o, pentru că în anul școlar 2020-2021 am văzut că 53% din elevii României au luat note peste 8.50.

(…) Primul semestru din acest an școlar ne-a arătat că nu este așa, pentru că după primul semestru notele peste 8.50, luând în calcul și tezele, procentul acestor note n-a mai fost 53%. A fost 60%, lucru care ne-a arătat că tezele, într-adevăr, am înțeles lucrul acesta, nu au relevanța scontată”, potrivit oficialului.

Citeste si: Educația Financiară și Educația Juridică, materii obligatorii pentru elevii din școala primară și gimnazială


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si