"Mirosul, gustul sau chiar vazul unor alimente pot genera cresterea apetitului, stimulii la nivelul creierului percepand asta ca pe o viitoare masa. În acelasi timp, cateva înghitituri de mancare declanseaza dorinta de a consuma mai mult, lucru ce nu poate fi satisfacut de cateva chipsuri sau o banana", sustine Dr. Belinda Lennerz, endocrinolog si cercetator la Harvard, potrivit Mediafax.

Iata ce alimente iti produc senzatia de foame:

Chipsuri, paine sau biscuiti. Atunci cand cosumi aceste alimente, corpul produce o cantitate mai mare de insulina pentru ca nivelul de glicemie din sange creste. De aceea, dupa ce vei cosuma unul dintre aceste alimente, senzatia de foame este mai acuta.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Prajituri si dulciuri. Cecetatorii de la universitatea Yale au descoperit ca zaharul produce un apetit mai mare decat orice alte surse de energie, iar pentru a-ti potoli senzatia de foame, trebuie sa mananci mai mult.

Si iaurtul slab iti provoaca o senzatie de foame deoarece contin mai mult zahar sau carbohidrati procesati.

Sucurile fara zahar si snack-urile cu îndulcitori artificiali. Un studiu recent arata ca indulcitorii artificiali transmit creierului ideea ca organismul va primi o cantitate mare de energie, iar cand aces lucru nu se intampla, creierul incearca

sa echilibreze acest lucru provocand senzatia de foame.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si