Bătrânelul în fața căruia se opresc majoritatea trecătorilor nu cerșește, deși nu are acoperiș deasupra capului, ci încearcă să câștige câteva monede cu ajutorul unui cântar.

Costă doar 50 de bani cântăritul la Nea Dan, iar majoritatea oamenilor se opresc, nu ca să-și afle greutatea, ci doar ca să-i dea o mână de ajutor bătrânului pe fața căruia se citește că viața nu a fost deloc blândă cu el.

Conform Universul Argeșean, Nea Dan Smaranda a fost abandonat la naștere de mama sa și a ajuns într-un orfelinat. La scurt timp, norocul părea să-i surâdă căci a fost adoptat de o familie din Ștefănești, judeul Argeș. Însă de aici începe calvarul pentru copilul părăsit. Mama adoptivă era alcoolică și nu de puține ori neglija copilul, ba chiar într-un moment în care aceasta nu era prea ”lucidă” l-a aruncat pe plita încinsă.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

După câțiva ani, ambii părinți adoptivi mor, iar orfanul a rămas pe drumuri și a fost nevoit să-și câștige existența dând cu sapa sau ajutând la diverse treburi gospodărești, pe unde putea.

”Pentru că este foarte frig, noaptea dorm la un adăpost din Pitești, însă ne primesc de la 8 seara, iar la 7 dimineața trebuie să plecăm”

Bătrânul cu inimă grea spune că  noaptea doarme la un adăpost din oraș, însă este nevoit să plece dis de dimineață, iar gerul nu-l cruță. ”După ce părinții mei adoptivi au murit, am rămas pe drumuri și am trăit pe unde am putut și pe unde am găsit de muncă.

Nu știu carte, deoarece nu am făcut școală. Am dormit prin gări, prin scări de blocuri. Acum încerc să câștig niște bănuți pentru mâncare cu acest cântar. De la primăria Ștefănești iau un ajutor social, însă foarte mic. Pentru că este foarte frig, noaptea dorm la un adăpost din Pitești, însă ne primesc de la 8 seara, iar la 7 dimineața trebuie să plecăm. Dacă aş găsi şi eu undeva o cămăruţă să pot să stau”, povestește cu tristeţe Dan Smaranda.

Viața pe stradă, în frig, l-a îmbolnăvit pe Dan Smaranda. Medicul care l-a examinat l-a diagnosticat cu bronșită cronită, iar problemele cu ficatul nu-i dau pace.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Bătrânul stă în fiecare zi pe o stradă din centrul Piteștiului, la magazinele din fața Bibliotecii Județene, iar oamenii cu inimă mare pot merge acolo dacă vor să-i întindă o mână de ajutor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si