Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a comunicat în urmă cu puțin timp adoptarea unui nou proiect de lege prin intermediul căruia mamele care se află în situații de risc să fie sprijinite financiar, cu tichete în valoare de 2.000 de lei.

Care este utilitatea acestor tichete și cine poate beneficia de ele și cum se poate intra în posesia lor

Potrivit Ordonanței de Ugență adoptată de Executiv, tichetele de ajutor pot fi folosite pentru achiziționarea tuturor celor necesare pentru nou-născuți: scutece, articole sanitare și medicale pentru îngrijirea copiilor și chiar articole de vestimentație.

Tichetele de sprijin în valoare de 2.000 de lei pot intra doar în posesia mamelor de nou-născuți, de până în 3 luni, care provin din familii cu o situație materială deficitară.

Pentru a intra în posesia acestor tichete de ajutor, mămicile trebuie să se adreseze primăriilor unde au domiciliul pentru a solicita pe baza documentelor depuse tichetele sociale pe suport electronic în valoare de 2.000 de lei.

Citeste si: Gabriela Firea: „Mamele minore sunt o realitate în România. Ne dorim cifre crescute ale natalității, dar nu așa”

Ce spune Gabriela Firea despre noul proiect de lege

„Un vot pozitiv a fost acordat și proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului privind venitul minim de incluziune. Îl felicit pe ministrul Muncii, Marius Constantin Budăi, pentru această inițiativă. Practic, se ajustează calculul Venitului Minim de Incluziune astfel încât cresc posibilitățile de asigurare a unui nivel de trai minimal pentru familiile și persoanele singure dar și de prevenire a riscului de sărăcie în rândul copiilor și de abandon școlar”,

informează Gabriela Firea.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Gabriela Firea, despre lansarea aplicației care înregistrează copiii ucraineni ajunși pe teritoriul României: „E suficient să privim cifrele”

„De asemenea, se instituie temeiul legal pentru ca persoanelor vârstnice fără venituri și fără susținători legali, să fie îngrijite, pe perioadă nedeterminată, în centre rezidențiale și să aibă acces la servicii medicale adecvate, prin asigurarea acestora, fără plata contribuției sociale de sănătate”, a mai adăugat Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Citeste si: Noi reguli pentru familiile care aleg să plece la muncă în străinătate. Firea: „Fiecare familie care pleacă la muncă în străinătate va trebui să ...”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si