Tichete de vacanță 2023.   Unele zvonuri dădeau de înțeles că valoarea voucherelor de vacanţă ar putea creşte în acest an, mai ales în condiţiile în care s-a mărit şi salariul minim pe economie.

Cine sunt cei care pot beneficia de tichete de vacanță 2023

Voucherele de vacanță vor fi acordate în 2023 angajaților care lucrează la instituțiile de stat.

Valoarea acestora va fi de 1.450 de lei brut, a transmis Ministerul Finanțelor, după ce mai multe publicații au anunțat sume diferite și creșteri ale valorii.

Citește și: EXCLUSIV: Destinațiile exotice, la mare căutare/ Agent turism: ”Nu mai este vorba de prețuri mici, ci despre experiențe, timp de calitate”

Anul trecut, profesorii și angajații din învățământul de stat au primit vouchere de vacanță tot în valoare de 1.450 de lei și impozitarea cu 145 de lei s-a făcut în luna acordării. 

Ce trebuie să știți despre programul și avantajele acestora în 2023

Tichete de vacanță 2023. Ce valoare au și ce categorii de angajați le pot primi

Tichete de vacanță 2023. Ce valoare au și ce categorii de angajați le pot primi

[Sursa foto: PixaBay]

Tichetul valoric poate acoperi mai multe tipuri de plăți pentru concediu. Pachetul trebuie să includă obligatoriu cazare, transport, mâncare, agrement, tratament balnear.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Totodată, de amintit că voucherele au o perioadă de valabilitate de un an de la data emiterii și nu sunt transmisibile. Pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate.

Citește și: Vouchere educaționale 2023. Ce sumă vor primi elevii din partea statului?

Vânzarea voucherelor este strict interzisă, iar amenda pentru comercializarea lor este de 26.600 de lei. 

„În limita resurselor bugetare, angajatorul stabileşte, când acordă voucherele de vacanţă, de comun acord cu organizaţiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanţii salariaţilor, după caz ”, se arată în precizarea făcută de Ministerul Finanţelor, potrivit  edupedu.ro.

Voucherele de vacanță au o perioadă de valabilitate de un an de la data alimentării suportului electronic.

Sumele reprezentând voucherele de vacanță sunt supuse impozitării în luna în care au fost acordate beneficiarului. Astfel, cei 10% impozit, adică 145 de lei, vor fi reținuți de angajator în luna în care aceste vouchere de vacanţă vor fi date.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si