„Am iniţiat astăzi, împreună cu parlamentari USR, UDMR, PSD şi neafiliaţi, un proiect de lege prin care cerem acordarea de tichete de masă pentru angajaţii aflaţi în şomaj tehnic. Salariile acestora nu scad doar cu 25%, ci odată cu suspendarea activităţii le dispar şi bonusurile sau indemnizaţia de hrană.

Citeste si: Coronavirus România 7 aprilie 2020: Noi date oficiale! Numărul de îmbolnăviri, în creștere

Este un lucru absolut normal şi de bun simţ ca statul să intervină cu o măsură de sprijin pentru cei care lucrează în domeniile cele mai afectate de coronacriză. Astfel, am cerut ca: tichetele de masă să fie acordate exclusiv pe suport electronic; prevederea să fie aplicabilă atât angajaţilor care se află deja în şomaj tehnic, cât şi celor care vor intra ulterior încetării stării de urgenţă; această măsură de sprijin să fie valabilă pe toată durata şomajului tehnic, inclusiv după încetarea stării de urgenţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pro România, Gabriela Podașcă.

Citeste si: Nelu Tătaru: Programul de vaccinare trebuie să continue

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Aceasta a mai declarat că hrana este esențială, iar asigurarea ei este o prioritate nenegociabilă pentru autoritățile statului.

„Noi, la Pro România, am gândit mereu soluţii pe termen lung, pentru că noi înţelegem că adevărata criză va începe în momentul în care se termină epidemia. Toate proiectele legislative pe care le-am iniţiat au venit în urma consultărilor sau solicitărilor unor parteneri sociali, tocmai pentru a ne asigura că răspundem corect unor nevoi reale. Hrana este esenţială şi asigurarea ei trebuie să fie o prioritate nenegociabilă pentru autorităţile statului.

Susţinem dezbaterea acestui proiect în procedură de urgenţă”, se arată în comunicatul de presă.

Citeste si: Câți bani plătește statul pentru o persoană aflată în carantină instituționalizată! 14 zile costă mai mult decât șomajul tehnic pe o lună

Mai mulți bani pentru Sănătate și Muncă

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a prezentat luni, în ședința de guvern, prima rectificare bugetară pentru acest an, anunțând că cea mai mare parte a fondurilor vor fi transferați către Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii.

Citeste si: Cristina Șișcanu, la cumpărături în Italia! Cât a dat vedeta pe o rochie dintr-un magazin de lux: „A avut reducere de 150 de euro.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea cutremurătoare a Mariei Diana, tânăra de 19 ani ucisă de un urs: ”Nu răspunde nimeni”- radioimpuls.ro

Cîțu a anunțat că vor fi suplimentate fondurile pentru plata concediilor medicale și fondurile pentru șomajul tehnic.

„Dar vreau sa mentionez clar ca vom suplimenta bugetul pentru plata concediilor medicale cu cel putin un miliard de lei. In ceea ce priveste cheltuiele anuntate deja, cu somaj tehnic si cu alte forme de ajutor si acolo am suplimentat fondurile cu cel putin 7 miliarde de lei ca sa ne asiguram ca pe perioada starii de urgenta si pentru perioada prelungirii starii de urgenta fondurile sunt acolo, ca oamenii primesc banii la timp si ca nu exista intarzieri”, a precizat Cîțu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si