Majorarea cu 50% a valorii tichetelor de masă  a primit undă verde miercuri, în plenul Camerei Deputaților, cu 238 de voturi pentru, doar unul împotrivă și 6 abțineri.

Citeste si: Salariile primarilor și viceprimarilor, majorate în Parlament

Această majorare vine pe fondul scumpirilor la alimente, în contextul unei rate a inflației care se apropie de 15 procente.

Câți bani primești lunar pentru alimente

Angajatorii nu vor fi, practic, obligați să ofere tichete de masă de 30 de lei pe zi, aceasta fiind doar valoarea maximă permisă de lege. Angajatorii pot oferi acești bani având anumite deduceri și beneficii la acordarea lor.

Citeste si: Scumpirile din România, în topul majorărilor de prețuri din Europa

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În condițiile în care un angajator va păstra măsura de motivare a angajaților cu câte un bon de masă pentru fiecare zi lucrătoare, salariații ar putea avea pe cardo sumă de  aprox. 660 de lei lunar pentru alimente.

Legea ajunge la Iohannis pentru promulgare

Măsura a fost anunțată de coaliție ca parte a pachetului de sprijin pentru populație în fața creșterii prețurilor și a inflației ridicate.

Legea va fi trimisă acum președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Citeste si: Voucherele sociale de 250 de lei, distribuite de la 1 iunie. Anunț de ultimă oră de la Guvern

Acum, valoarea totală lunară a tichetelor de masă acordate lunar (pentru 22 de zile lucrătoare) este de 443,74 de lei. Dacă va fi majorată la 30 de lei, valoarea lunară ar urma să fie de 660 de lei/ per angajat.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat miercuri, la  Antena 3, de ce nu au mai fost majorate de la 1 iunie tichetele de masă.

„Guvernul nu a uitat să implementeze măsura, Guvernul este în implementarea măsurii. Suntem în dinamica activităților după programe succesive din ceea ce am spus că vom face și în primul pachet social și al doilea pachet social, Sprijin pentru România, și al treilea pachet cu 700 lei pentru pensionari. Săptămâna viitoare, va intra în vigoare măsura și va fi valabilă începând cu luna iulie”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena 3.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si