Uniunea Europeană a amendat TikTok, în cursul zilei de vineri, cu 345 de milioane de euro pentru încălcarea regulilor de protecție a datelor (GDPR), în prelucrarea informațiilor referitoare la minori.

Așadar, TikTok Technology Limited va trebui să plătească amenda de 345 de milioane de euro și să se conformeze regulilor UE, în maximum trei luni, potrivit Comisiei Irlandeze pentru Protecția Datelor (DPC) printr-un comunicat de presă, potrivit News.

Citește și: „Am spus adevărul. Inclusiv că știam de la Vlad că mama lui îi mai dădea pastile”. Una dintre fetele audiate în dosarul lui Vlad Pascu rupe tăcerea/ Ce se precizează în referatul DIICOT

DPC investighează cazul încă din 2021

DPC investighează acest caz asupra ByteDance încă din anul 2021. Neregulile vizate se referă la perioada cuprinsă între 31 iulie și 31 decembrie 2020.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Autoritățile irlandeze au notat că înregistrarea copiilor pe platformă s-a făcut astfel încât conturile au fost definite ca fiind publice în mod implicit.

Legat de modul „conexiune de familie”, părinții își pot conecta contul cu cel al copiilor lor. Cu toate acestea, compania nu s-a sigurat și nu a verificat dacă utilizatorul asociat este într-adevăr părintele sau tutorele celui care înregistra contul, se mai arată în decizie, potrivit sursei menționate anterior.

TikTok a primit o amendă de 345 de milioane de euro din partea UE pentru încălcarea protecției datelor în cazul minorilor

TikTok a primit o amendă de 345 de milioane de euro din partea UE pentru încălcarea protecției datelor în cazul minorilor

[Sursa foto: Unsplash]

TikTok nu este de acord cu decizia

TikTok nu este acord cu această decizie, „în special cu nivelul amenzii aplicate”,

potrivit unui purtător de cuvânt.

Citește și: Curs valutar BNR azi, 15 septembrie 2023. Cât costă un euro?

„Cu tot respectul, nu suntem de acord cu decizia, în special cu nivelul amenzii aplicate. Constatările DPC se concentrează pe funcțiile și setările care erau valabile acum trei ani și pe care le-am modificat cu mult înainte ca investigația să înceapă chiar, cum ar fi setarea tuturor conturilor sub 16 ani ca private în mod implicit", spune cei de la TikTok.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si