„Prea mulţi par să creadă că bunele intenţii scuză consecinţele dăunătoare. Dar, fie că vă place sau nu, ceea ce construiţi şi creaţi defineşte ce sunteţi. Dacă ai construit o fabrică de haos, nu poţi evita responsabilitatea pentru acel haos. Să îţi asumi înseamnă să ai curaj să duci lucrurile la bun sfârşit”, a spus Cook, citat de Deadline.
El a mai precizat că industria tehnologică a încercat să îşi conserve o imagine de bastion al ideilor libere.
Citeste si: RAPORT: Interesul copiilor pentru shoppingul online s-a triplat
„Silicon Valley este responsabilă pentru unele dintre cele mai revoluţionare invenţii din istoria modernă... Dar, în ultima perioadă, pare că această industrie devine cunoscută pentru o inovaţie mai puţin nobilă. Convingerea că poţi pretinde recunoaştere fără a accepta responsabilitatea”.
Cook a criticat platformele social media pentru că nu au făcut suficiente lucruri în vederea stopării „discursului instigator la ură”, dar nu a intrat în detalii.
„Vedem în fiecare zi, cu fiecare încălcare a confidenţialităţii, cu fiecare neglijare a discursului instigator la ură. Ştirile false otrăvesc naţiunea. False miracole în schimbul unei picături din sângele vostru”, a afirmat el. „Într-o lume fără confidenţialitate digitală, chiar dacă nu ai greşit cu nimic şi doar ai gândit diferit, începi să te cenzurezi.
Compania condusă de Tim Cook a anunţat la începutul lunii lansarea unei noi funcţii- Sign In With Apple- care permite utilizatorilor să se înregistreze pe un site cu o adresă falsă generată, legată de ID-ul Apple.