”Sistemul medical modular de izolare şi tratament (SMMIT) Timişoara, care funcţionează ca secţie externă de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă ”Dr. Victor Popescu” din localitate, şi-a început, marţi, 21 iulie, activitatea medicală de tratare a cazurilor cu formă uşoară sau medie de infecţie cu SARS-COV-2”, anunţă MApN.

Citeste si: Vaccinul pentru Covid-19 al Universităţii Oxford ar putea fi disponibil de la sfârşitul anului 2020

La acest moment, SMMIT poate să asigure asistenţa medicală pentru un număr maxim de 50 de pacienţi, iar capacitatea secţiei de ATI este de patru paturi destinate pacienţilor a căror stare se agravează în timpul internării, fiind posibilă asigurarea suportului vital până la transferul acestora pe o secţie de ATI într-un spital COVID-19, pentru monitorizare şi tratament.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O femeie care a cumpărat un dulap vechi de pe Facebook a rămas fără cuvinte când a văzut ce se afla în interiorul acestuia- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citeste si: VIDEO| Dezvăluiri bombă despre clanul Duduianu: Maneliști celebri ar fi fost tâlhăriți de interlopi

Sistemul medical modular de izolare şi tratament are în dotare un laborator de analize RT-PCR pentru diagnosticarea COVID-19 cu o capacitate de prelucrare de 40 de teste pe zi.

Personalul medical care îşi desfăşoara activitatea este format din medici încadraţi la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă ”Dr. Victor Popescu” Timişoara, precum şi personal nou angajat pe o perioada de 6 luni pentru sprijin epidemiologic.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si