În ochii turiștilor, Timișoara are înfățișarea și atmosfera unor orașe europene mult mai cunoscute. I-am întâlnit aici pe David și Beverly.

Citește și: VIDEO- Las Vegas, orașul păcatelor, are o nouă atracție turistică

David, turist din SUA: „Am auzit multe despre România, că s-a deschis către turiști. Am văzut multe lucruri pe YouTube, mult conținut și suntem fericiți că am reușit să ajungem aici.”

Au bătut mii de kilometri distanță până aici. Au ajuns de puțin timp, dar deja compară Timișoara cu Viena.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Beverly, turistă din SUA: „Prima mea impresie este că această piață îmi amintește de multe piețe frumoase văzute în Europa, în Viena.” 

Timișoara are peste 14.000 de clădiri istorice

Timișoara este cunoscută Mica Viena pentru minunatele clădiri din zona centrală, purtând culori vesele, de la roz până la vernil, ce par desprinse din basmele Fraților Grimm sau ale lui Hans Christian Andersen.

Are 14.500 de clădiri istorice. Reprezentative pentru patrimoniul cultural local sunt 949 de clădiri care sunt și protejate. 

„Merită vizitată Timișoara, are clădiri frumoase, se renovează, se reînoiesc.”

Orașul de pe Bega are un aer boem, sofisticat, iar aici se găsește și cea mai mare zonă pietonală din țară.

Iulia Dumitrașcu, corespondent Kanal D: „Dintr-o parte într-alta a Timișoarei oriunde întorci capul vezi lucruri frumoase și locuri interesante precum această pepinieră cu mii de plante.

Ea a fost vizitată în cinci luni de o 100.000 de oameni.” 

10 milioane de euro a costat doar reabilitarea clădirilor din centrul orașului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si