Tina Turner a murit. Tina Turner a devenit vedetă pop în anii 1980. Aceasta a decedat la vârsta de 83 de ani, după o suferință îndelungată. Tina Turner a fost diagnosticată cu cancer intestinal în anul 2016. În anul 2017 a suferit un transplant de rinichi.

Cine a fost Tina Turner?

Tina Turner a murit. Viața și cariera unui artist de succes.  Ea a purtat numele de Anna Mae Bullock

Tina Turner a murit. Viața și cariera unui artist de succes. Ea a purtat numele de Anna Mae Bullock

Tina Turner s-a născut pe data de 26 noiembrie 1939, în orașul rural Nutbush, Tennessee.

Ea a purtat numele de Anna Mae Bullock. Tatăl său, Floyd, a lucrat la o fermă locală.

Aceasta nu a putut să se bucure foarte mult de copilărie. Anna Mae  și sora sa, Aillene, s-au despărțit atunci când părinții ei s-au mutat pentru a lucra la o fabrică de muniții. Anna Mae a plecat să locuiască cu bunicii săi, niște oameni foarte stricți din punct de vedere religios.

Ea și-a început cariera la 18 ani, alături de Ike Turner. A câștigat notorietate mulțumită vocii impresionante și a apariției scenice. Cei doi au lansat piese ca „A Fool In Love”, „River Deep, Mountain High” şi „Nutbush City Limits”. 

Cei doi s-au căsătorit în 1962. Relația lor s-a sfârșit în anii 1970.

După ce familia s-a reunit după război, Anna Mae a început să cânte într-o biserică locală.

Mama a părăsit familia când aceasta avea doar 11 ani. Doi ani mai târziu, când tatăl s-a recăsătorit, Anna și sora sa au fost trimise la bunica lor, în Brownsville, Tennessee.

Ea a devenit majoretă la școala din localitate. A jucat baschet și s-a bucurat de o viață socială agitată. După absolvire, în 1958, s-a angajat la un spital din St Louis, Missouri. Ea și-a propus să devină asistentă.

Relația sa cu Ike Turner

Tina Turner a murit. Viața și cariera unui artist de succes.  Ea a purtat numele de Anna Mae Bullock

Tina Turner a murit. Viața și cariera unui artist de succes. Ea a purtat numele de Anna Mae Bullock

Atunci când s-a dus într-un club de noapte, cu sora sa, l-a văzut prima dată pe Ike Turner cântând cu trupa sa, The Kings of Rhythm. 

Ike era un interpret și un muzician foarte cunoscut. Trupa lui a fost una dintre cele mai mari atracții în rândul cluburilor R&B. 

Într-o seară, Annei Mae i s-a oferit microfonul. Prestația sa l-a impresionat foarte mult, încât a rugat-o să cânte cu trupa lui.

În acea perioadă, avea o relație cu saxofonistul trupei Raymond Hill, în urma căreia a avut un copil, Raymond. Fiul lor s-a sinucis în 2018.

În anul 1958, aceasta a făcut prima înregistrare ca solistă. Marea șansă a venit doi ani mai târziu, atunci când a scris o piesă numită Fool in Love.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Atunci când solistul care trebuia să cânte piesa, Art Lassiter, nu a venit pentru înregistrare, Anna Mae a fost rugată pentru a-i ține locul. 

Un DJ i-a auzit vocea și a fost foarte surprins, încât l-a transmis unei case de discuri locale.

Ike a încurajat-o și a convins-o să își schimbe numele în Tina. Despre această mișcare se spune că a fost concepută pentru a împiedica foștii iubiți să o urmărească.

Piesa Fool in Love a ajuns pe locul 27 în topurile Billboard. Următorul cântec a fost It's Gonna Work Out Fine, care a ajuns în top 20 și a câștigat un Grammy. 

Până în acel moment, avea o relație cu Ike. Acesta divorțase de a cincea soție. Cuplul s-a căsătorit în 1962.

Cei doi au plecat la drum, în trei cei mai de succes ani, dar fără a beneficia de un single de succes care să le țină prestația artistică.

Tina a apărut în această perioadă la televiziune americană,  în emisiuni precum American Bandstand și Shindig. 

Producătorul Phil Spector, impresionat de vocea Tinei, a convins-o să intre în studio să înregistreze River Deep, Mountain High. Îngrijorat că Ike ar încerca să domine înregistrarea, acesta l-a plătit în scopul de a sta departe de studio.

Discul a fost atribuit cuplului Turner, deși Tina a fost singura care a cântat. Discul nu a fost foarte bine primit în SUA. În ciuda acestui lucru, a devenit un succes uriaș în Marea Britanie.

În acest caz a fost suficient ca Rolling Stones să ceară ca Revue să susțină un turneu în Marea Britanie. Acest lucru a dus la noi turnee europene și la un public mai numeros.

Citește și: Cine a fost Tina Turner? Artista americano-elvețiană a câștigat opt premii Grammy și are o stea atât pe Hollywood Walk of Fame, cât și pe St Louis Walk of Fame

Atunci când The Stones au făcut turneu în SUA, Turners au fost rugați pentru a susține trupa. Acest lucru le-a adus posibilitatea de a apărea la Ed Sullivan Show. 

După doi ani, cuplul a înregistrat cel mai mare hit american cu un cover al piesei Proud Mary de la Creedence Clearwater Revival. 

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Tina Turner a murit. Viața și cariera unui artist de succes.  Ea a purtat numele de Anna Mae Bullock

Tina Turner a murit. Viața și cariera unui artist de succes. Ea a purtat numele de Anna Mae Bullock

Tina a călătorit în anul 1973 la Londra, pentru a interpreta o piesă, în rolul Acid Queen, în filmul bombastic al lui Ken Russell despre opera rock Tommy a lui Pete Townshend. 

Tot în același an, cei doi au avut ultimul mare hit Nutbush City Limits. Relația lor se pare că nu mai era aceeași.

Tina Turner a fost abuzată fizic

La mijlocul anilor '70, Ike era dependent de alcool și cocaină. Atitudinea sa de a controla viața și cariera soției a dus într-o zonă extremă. Acesta a început să o abuzeze fizic. A bătut-o cu un cuier de sârmă atunci când era însărcinată și a ars-o cu cafea opărită.

În iulie 1976, Tina a fugit cu câteva monede și a petrecut câteva luni de zle ascunsă la prietenii săi, în timp ce îl dădea în judecată pe Ike, pentru a cere divorț.

A fost căsătorită cu Ike Turner în perioada 1962-1978. În 1960, cuplul a avut un fiu, Ronnie. Aceasta i-a crescut pe cei doi fii ai lui Ike, din uniunile anterioare ale acestuia. 

Fiind susținută financiar de către un prieten, care era directorul unei case de discuri, aceasta a pornit o serie de turnee solo. Acestea au consacrat-o ca artist de sine stătător. I s-a părut foarte greu până a prins experiență.

Mulți oameni au crezut că Tina Turner este istorie ”, a spus ea pentru Vogue german. 

"Îi cunoșteau doar pe Ike și Tina Turner și nu înțelegeau ce se întâmplă. Așa că a trebuit să mă reinventez."

Primul album solo al lui Turner, Tina Turns the Country On!- a apărut în 1974. În 1975. Și-a lansat al doilea album, Acid Queen. După ce două albume nu au reușit să ajungă în topuri, ea s-a reinventat cu un sound mult mai grav, ceea ce i-a adus concerte cu Rod Stewart și un alt turneu cu Rolling Stones.

Citește și: Ce a transmis Tina Turner cu puțin timp înainte să moară? „M-am pus în mare pericol”



Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si