Indiferente pe ce meleaguri au fost impinsi de nevoi, tot acasa le sta gandul...si inima! In Spania, comunitatea de romani a incins, aseara, o petrecere cum doar acasa mai vezi!

Cu tricolorul in mana, romanii de peste hotrare si-au mai alinat dorul de casa cu melodiile si dansurile Ansamblului Folcloric "Transilvania". Artistii din Maramures le-au amintit romanilor plecati din tara de ritmurile de acasa. Dar poate cel mai emotionant moment a fost atunci cand piata centrala din Madrid a fost colorata in rosu, galben si albastru.

Au fost aprinse luminile tricolorului Romaniei pe fatada casei la paladeria din centrul Madridului si alaturi de noi sunt cateva sute de romani, care au venit impreunade Ziua Romaniei. La multi ani, Romania! Sa fiti fericiti!"

Este pentru prima data cand Ambasada Romaniei din Spania organizeaza o petrecere de Ziua Nationala pentru comunitatea de romani de acolo.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ziua de Intai Decembrie i-a dezlantuit si pe romanii din Anglia. Studentii romani care invata la Universitatea din Essex din tara lui Shakespeare le-au aratat englezilor ce inseamna sa te bucuri ca esti roman.

Imbracati in camasi albe si cu tricolorul la brau, au fredonat versurile celebrei melodii a Mariei Tanase "Ciuleandra in campusul universitatii.

Cei care au vazut spectacolul romanesc au aplaudat, la final, prestatia dansatorilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si