Close sidebar
Close sidebar

Tinerii plecati la studii in strainatate au facut un gest deosebit de Ziua Nationala a Romaniei

Si romanii de peste hotare au sarbatorit romaneste! Aseara, sute de compatrioti au dat mana cu mana si au incins o hora in centrul Madridului, iar tinerii nostri, plecati la studii in Anglia, au incins hore in campusul Universitatii Essex. ##VIDEO36668##

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Indiferente pe ce meleaguri au fost impinsi de nevoi, tot acasa le sta gandul...si inima! In Spania, comunitatea de romani a incins, aseara, o petrecere cum doar acasa mai vezi!

Cu tricolorul in mana, romanii de peste hotrare si-au mai alinat dorul de casa cu melodiile si dansurile Ansamblului Folcloric "Transilvania". Artistii din Maramures le-au amintit romanilor plecati din tara de ritmurile de acasa. Dar poate cel mai emotionant moment a fost atunci cand piata centrala din Madrid a fost colorata in rosu, galben si albastru.

Au fost aprinse luminile tricolorului Romaniei pe fatada casei la paladeria din centrul Madridului si alaturi de noi sunt cateva sute de romani, care au venit impreunade Ziua Romaniei. La multi ani, Romania! Sa fiti fericiti!"

Este pentru prima data cand Ambasada Romaniei din Spania organizeaza o petrecere de Ziua Nationala pentru comunitatea de romani de acolo.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Ziua de Intai Decembrie i-a dezlantuit si pe romanii din Anglia. Studentii romani care invata la Universitatea din Essex din tara lui Shakespeare le-au aratat englezilor ce inseamna sa te bucuri ca esti roman.

Imbracati in camasi albe si cu tricolorul la brau, au fredonat versurile celebrei melodii a Mariei Tanase "Ciuleandra in campusul universitatii.

Cei care au vazut spectacolul romanesc au aplaudat, la final, prestatia dansatorilor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI