Caz șocant în Vaslui. O mamă și-a legat copilul dezbrăcat cu lanțuri de copac. Băiatul, în vârstă de 28 de ani, a stat ore întregi în soare, în curtea casei. Niciun vecin nu a intervenit.

Imaginile șocante au fost făcute publice de o asistentă socială dintr-o comună vasluiancă. Femeia a surprins totul în curtea unei gospodării.

Asistenta socială a mers pe teren alături de un asistent medical, moment în care a descoperit că un tânăr de 28 ani, cunoscut cu probleme psihice, este tratat inuman chiar de mama sa.

Caz șocant în Vaslui. O mamă și-a legat copilul dezbrăcat cu lanțuri de copac

Tânărul era ținut în lanțuri de copacul din curtea casei, dezbrăcat și tăvălindu-se pe jos. Asistenta socială l-a alertat de urgență pe primarul localității.

Vecinii au declarat că nu este pentru prima dată când tânărul este pur și simplu maltratat de mama sa. Mama băiatului spune însă că a recurs la acest gest de teamă ca fiul său să nu plece de acasă.

După ce acest caz a ajuns public, printr-o intervenție telefonică la Antena 3, edilul comunei Cozmești a mărturisit faptul îi este cunoscut acest lucru, dar ceva îl împiedică să îl instituționalizeze pe tânărul de 28 de ani.

„În jurul orei 12:00 am fost sunat de de către asistenta socială, care era împreună cu asistetntul medical comunitar, pe teren. M-am prezentat la fața locului, am sesizat atât poliția cât și salvarea.

Am găsti persoana legata de lanț, de un copac. Ulterior am aflat că a fost legat de mama sa, care culmea e și asistent personal.” a declarat primarul comunei.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Edilul a mărturisit că DGSAPC nu poate oferi un ajutor real tânărului bolnav, din cauza lipsei locurilor într-un centru.

Citeste si: De ce nu poartă Angela Merkel mască în public

Citeste si: Rata de promovare la Bacalaureat, cea mai mică din 2014

Citeste si: Momente de cumpănă pentru Daiana Marcu de la „Puterea Dragostei”: „Încet, încet, urâm!”

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

„Nu am auzit acum prima dată, persoana e în evidențele noastre din 2009, noi am dorit instituționalziarea acestei persoane, avem documente în acest sens, dar DGSAPC Vaslui a spus că nu sunt locuri pentru moment, într-un centru

Această persoană reprezintă și un pericol în familie. Nu e o persoană recalcitrantă, dar sunt perioade când nu conștientizează absolut nimic. Aruncă hainele de pe el.

Mama nu acordă sprijinul pe care ar trebui să îl acorde, l-a legat ca să nu plece de acasă, așa ne-a spus”, a adăugat edilul Cozmești, conform Antena 3.

ținut cu lanțuri de copac

Citeste si: Marcel Ciolacu, prima reacție după amânarea măsurilor de relaxare: „Nu mai certaţi românii, aţi fost şi sunteţi antimodele”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si