Probabil te-ai întrebat ce rost au încăperile construite fără ferestre, care sunt așa de întunecate și de dimensiuni destul de mici. De cele mai multe ori, o astfel de cameră e transformată în spațiu de depozitare – devine debara sau cămară. Însă nu trebuie să știe așa, pentru că poți transforma încăperea într-un spațiu de locuit confortabil, unde să te simți bine. Trebuie doar să ții cont de câteva trucuri, ca să amenajezi inspirat camera.

Vopsește pereții în alb

Un detaliu foarte important este culoarea pereților. Dacă în alte încăperi te poți juca folosind diferite combinații de culori, într-o încăpere fără ferestre pereții trebuie să fie văruiți în alb. Această culoare va conferi luminozitate camerei și va lăsa impresia unui spațiu mai mare. Tot cu alb trebuie văruit și tavanul, pentru că în acest fel nu se vor mai observa colțurile încăperii, iar camera va părea mai mare decât este în realitate.

Adaugă în decor ferestre false

Iată un alt truc foarte eficient: folosește o fereastră falsă! În acest fel poți uni încăperea fără geamuri de una care primește lumină naturală. Locul va părea mai spațios și mai luminos și va primi, prin intermediul acestui geam, lumină naturală. Poți folosi pentru separarea celor două încăperi un geam obișnuit sau unul sablat, cu diferite modele.

Lumina provenită de la spoturi

Într-o încăpere fără lumină naturală este esențială alegerea unor corpuri de iluminat potrivite și de calitate, pentru că ele vor fi singura sursă de lumină. Poți folosi orice tip de corp de iluminat: o lampă, o veioză sau o aplică montată pe perete. De mare efect ar fi niște spoturi care să fie montate într-un tavan fals, mai ales dacă încăperea este de mici dimensiuni.

Un alt truc eficient este montarea spoturilor luminoase în piesele de mobilier, sub dulapuri sau sub nișe. În plus, spoturile montate sub dulapuri sunt foarte folosite în cazul bucătăriilor care nu au ferestre sau care nu primesc suficientă lumină naturală.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Desigur, ar trebui să alegi o lumină albă, plăcută, dar totodată destul de intensă, care va asigura o atmosferă caldă încăperii. Luminile mai colorate sunt recomandate în special pentru camerele mai mari și care primesc suficientă lumină naturală.

Nu uita de utilitatea oglinzilor

Folosirea oglinzilor este unul dintre cele mai simple și populare trucuri pentru a conferi mai mult spațiu unei încăperi mici și întunecoase. Montează pe perete o oglindă, iar aceasta va reflecta orice lumină și va conferi încăperii profunzime. Camera o să pară mai mare și mai luminoasă decât este în realitate. Iată de exemplu ce efect deosebit au oglinzile în cazul unei băi fără geamuri:

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Prin urmare, poți recurge la o mulțime de trucuri ca să transformi radical aspectul unei încăperi fără ferestre. Ea va deveni mai luminoasă și mai spațioasă, astfel încât o vei putea folosi pentru orice scop îți dorești.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si