Close sidebar
Close sidebar

Tipul de cartof care este foarte nociv pentru organism! Toţi românii îl cumpără

Cartoful, considerat mancarea saracului, e din ce in ce mai scump in pietele si magazinele romanesti. Vremea capricioasa din acest an ii obliga pe producatori sa vanda la un pret aproape dublu fata de cel de anul trecut.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Schimbarile bruste de temperatura, ploile abundente, apoi seceta extrema au afectat serios culturile de cartofi. Aceasta familie din localitatea brasoveana Mandra a cultivat cartofi pe o suprafata de jumatate de hectar.

Pentru a-si acoperi cheltuielile, femeia este nevoita sa vanda mai scump marfa.
Pretul unui kilogram de cartofi depaseste in judetul neamt 1 leu, mai mare cu 30 la suta fata de anul trecut. Din cauza secetei, agricultorii au fost nevoiti sa scoata cartofii din cuiburi cu tarnacopul. Oamenii abia au strans 8 tone de cartofi dintr-un hectar in loc de 20, 30 de tone.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Producatorii au fost nevoiti sa culeaga cartofii mai devreme decat ar trebui, la dimensiuni mai mici. Insa acest lucru este preferat Uniunea Europeana, care a interzis consumul cartofilor mari, ce depasesc 8 diametri.

Specialistii recomanda consumul cartofilor mici, care contin proteine si minerale si exclud din alimentatie cartofii foarte mari, de peste 8 centimetri.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI