In articol:
Uleiurile din semințe de floarea-soarelui, canola, porumb și semințe de struguri, potrivit ultimelor studii, s-au dovedit a fi periculoase pentru organism potrivit dailymail.co.uk.
Studiul a fost realizat pe 80 de pacienți cu cancer de colon și s-a descoperit că tipuri de ulei anterior mențioane ar putea crește, de asemenea, riscul de agravare a tumorii.
Tipurile de ulei de gătit care ar putea provoca un val de cancere de colon
Experții care s-au ocupat cu cercetările au ajuns la concluzia că tumorile pacienților aveau niveluri ridicate de lipide bioactive, compuși grași microscopici, care au fost produși atunci când organismul a descompus uleiurile de semințe.
Citeste si: Instagram, Facebook și WhatsApp au picat în această seară! Probleme majore pe platformele Meta- kanald.ro
Citeste si: Ce se întâmplă cu soțul Ancăi Molnar, după jumătate de an de la moartea make-up artistei?- wowbiz.ro
Aceste lipide sunt considerate extrem de periculoase pentru că pot duce la inflamare, care favorizează dezvoltarea cancerului și împiedică organismul să lupte împotriva tumorilor.
Studiul a fost realizat în contextul în care rata cancerului de colon a crescut în rândul tinerilor americani. Din păcate, datele sunt îngrijorătoare. Se preconizează că până în anul 2030, diagnosticul de cancer la colon ar putea crește până la 90% în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 20 și 34 de ani.
Citește și: Trei tipuri de pâini sănătoase pentru organism. Pot preveni apariția unor boli cronice
Specialiștii recomandă ca oamenii să renunțe la uleiurile de semințe în favoarea uleiurilor cu acizi grași omega-3, cum ar fi uleiul de măsline și de avocado.
De asemenea, specialiștii au tras concluzia că și alimentele ultraprocesate sunt un pericol pentru organism, mai ales pentr tractul digestiv, deoarece conțin grăsimi, zaharuri și alte substanțe chimice care pot produce inflamații.