Tiramisiu de căpșuni. Iată cum se prepară pas cu pas tiramisu de căpșuni!

Ingrediente

  • 500 g pișcoturi
  • 400 g căpșuni
  • 250 ml smântână pentru frișcă (cât mai grasă posibil)
  • 250 g mascarpone (la temperatura camerei)
  • 3 linguri de zahăr
  • 2 fiole esență de vanilie
  • 1 fiolă esență de lămâie
  • 350 ml limonadă (zeama de la o lămâie+ 3 lingurițe de zahăr vanilat+ 280 ml apă călduță)

Mod de preparare

Tiramisiu de căpșuni. O rețetă delicioasă, la îndemâna oricui! Ingrediente și mod de preparare!

Tiramisiu de căpșuni. O rețetă delicioasă, la îndemâna oricui! Ingrediente și mod de preparare!

Primul pas, cel mai important, este acela de a spăla căpșunile. Trebuie să păstrați o mână-două, pentru a decora ultimul strat. Pentru restul, trebuie să turnați o lingură de zahăr într-un bol. Ulterior le lăsați circa o oră pentru a ieși sucul din ele. Cu un blender, faceți un piure de căpșuni și zahăr.

Citește și: Pandişpan cu căpşuni: Reţeta veche de acum 100 de ani

După aceea, se bat smântâna, restul de zahăr și vanilie cu un mixer până se obține o spumă tare și omogenă. Se adaugă mascarpone treptat și se amestecă. Se crește viteza, până la omogenizare. 

Se stoarce lămâia și se combină cu zahărul vanilinat, alături de esența de lămâie. Se diluează apoi cu apă călduță. Se înmoaie pișcoturile, pe rând, în limonadă. Ulterior se pun pe fundul tăvii.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Se întinde un strat de piure de căpșuni deasupra. Ulterior se pune jumătate din crema obținută peste ele. Apoi încă un strat de pișcoturi înmuiate în limonadă. Întinde și restul de piure de căpșuni și de cremă deasupra și decorează cu mâna de căpșuni ținute la început deoparte, feliate.

Beneficiile căpșunilor pentru organism

Tiramisiu de căpșuni. O rețetă delicioasă, la îndemâna oricui! Ingrediente și mod de preparare!

Tiramisiu de căpșuni. O rețetă delicioasă, la îndemâna oricui! Ingrediente și mod de preparare!

Căpșunile contribuie la menținerea sănătății cardiace.

Problemele cardiace reprezintă una dintre cele mai comune cauze de deces la nivel mondial. Căpșunile scad stresul oxidativ și reduc inflamația, îmbunățățesc funcția vasculară și ameliorează profilul lipidic.

De asemenea, căpșunile contribuie la reglarea concentrațiilor serice de colesterol bun și rău.

Acest lucru înseamnă că previn ateroscleroza și menține elasticitatea vaselor de sânge. 

Căpșunile sunt indicate și la scăderea glicemiei. În procesul digestiei, corpul nostru descompune carbohidrații în zaharuri simple. Organismul sintetizează insulina, care le indică celulelor să preia glucoza, pentru a o folosi ca sursă de energie sau depozit.

În ceea ce privește reglarea glicemiei, dezechilibrele cresc riscul de apariție a obezității, diabet tip 2 sau afecțiuni cardiace. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Căpșunile încetinesc eliberarea de glucoză, dar reduc și secreția de insulină. În acest fel este prevenită instalarea sindromului metabolic.

Căpșunile previn apariția cancerului. Stresul oxidativ favorizează declanșarea cancerului, iar căpșunile pot preveni acest lucru. Sunt necesare studii suplimentare pentru a înțelege efectele căpșunilor asupra celulelor tumorale.

Citește și: Cât costă căpșunile în 2023. Un kilogram de căpșuni românești costă mai mult decât un kilogram de carne de porc


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si