VIDEO- Profesorii, emoționați la examen 

A începu t proba scrisă a concursului de titularizare pentru ocuparea posturilor din învățământul preuniversitar

Proba scrisă se desfăşoară în 104 centre de concurs

Condiția de participare la examenul scris a fost obținerea notei 5 la inspecţia specială la clasă sau la proba practică.

”În perioada de înscriere au fost înregistrate 33.088 de fişe de înscriere, dintre care 5.655 de fişe de înscriere ale absolvenţilor promoţiei curente. La nivel naţional sunt disponibile 5.163 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată: 3.848 în mediul urban şi 1.315 în mediul rural”, anunţă ministerul.  

Citeste si: VIDEO| Elevii nu vor mai primi note la Educație fizică și Arte, iar portofoliul educațional va fi obligatoriu. Ce spune ministrul Educației

Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată sunt pentru educatori/profesori pentru învăţământ preşcolar în limba română (1039), învăţători/profesori pentru învăţământ primar în limba română (943), educaţie fizică şi sport (520), muzică instrumentală (329).

Sorin Cîmpeanu a făcut un anunț îngrijorător

Ministrul Educației a declarat că pentru disciplinele la care elevii vor susține examenul scris, posturile libere pe o perioadă nedeterminată sunt cu mult reduse.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Ele sunt repartizate astfel: Matematică(195), Fizică(117),Limba şi literatura română(48), Chimie(42), Biologie(36), Istorie(26), Geografie(9), Economie(20), Sociologie(3), Filozofie(3), Psihologie: niciun post. 

Citeste si: Edu.ro Rezultate finale Titularizare: Iată repartizarea pe locuri a profesorilor!

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate în data de 19 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe  http://titularizare.edu.ro.

Cei ce doresc pot depune contestațiile pe data de 19 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv în data de  20 iulie, până la ora 12:00. 

Rezultatele finale vor fi anunțate pe data de 27 iulie 

Ședinţele de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 29 iulie şi 1 august. 

Citeste si: O tânără a picat BAC-ul cu media generală 8.15. Cum a fost posibil asta?

”Pentru a obţine statutul de titular, un candidat trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială la clasă şi să fie repartizat pe un post didactic vacant publicat pentru angajarea pe perioadă nedeterminată. Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspecţia specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare”, a mai transmis MInisterul Educaţiei. 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si