Cât patru garsoniere. Atât au costat toaletele publice din Satu Mare. Wc-urile „minune” au fost cumpărate din bani publici şi au stârnit revoltă printre locuitori. Primăria recunoaşte achiziţia, dar încearcă să ascundă suma reală plătită pentru toalete.

Cele patru toalete publice, în valoare de aproape 200 de mii de euro, au sisteme de auto-curățare și igienizare și sunt cuplate la rețelele de apă și canalizare ale orașului.

Timpul de utilizare este limitat la 15 minute, iar ușile se deschid automat după această perioadă.

Localnicii au păreri împărțite despre noile achiziții

„Sunt necesare, dar ca preț... cu 50 de mii de euro poți să împânzești orașul cu toalete”, sunt spusele unui cetățean.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Alții sunt mai direcți, iar părerile sunt mai dure: „Nu merită absolut deloc, dar așa se fac investițiile”, „E foarte scumpă. La cum arată, mai intră cineva în toaleta asta, sau e pusă numai de formă. Mai bine ar face altceva, să asfalteze drumuri”, „Oribilă.

Altundeva se puteau băga 50 de mii de euro”.   

Imediat ce au aflat despre noua investiție, locuitorii s-au adunat să privească wc-urile „minune”. Revoltați, oamenii sunt de părere că altele sunt nevoile orașului: „Este foarte mult. Pentru copii să facă ceva, să investească. Sunt copii abandonați, sau pentru ăștia ai străzii să facă ceva”.   

Citește și: Vot final pe bugetul de stat pentru 2023. Ce schimbări au apărut în ultimul moment

Prețuri record pentru toalete

Deși pe site-ul sistemului de achiziții publice scrie negru pe alb că s-au plătit peste 197 de mii de euro pentru cele 4 toalete, autoritățile nu recunosc suma reală: „Toate au costat 819 mii de lei. Sunt sub prețul celor din Cluj sau din Craiova”.

Pentru utilizare, oamenii trebuie să plătească un leu, iar accesul se face pe bază de fise sau card. Cazul de la Satu Mare nu este singular. În Pitești a fost inaugurată o toaletă de 400 de mii de euro, de altfel, și cea mai scumpă din țară.

Citește și: Bugetul ANPC se va mări de cinci ori în 2023. Mai multe sedii din țară vor fi modernizate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si