Toate casele din Bacău scoase la licitație cu 250 de euro au fost vândute. Unul dintre imobile a avut 33 de oferte
Primăria informează că a fost concurenţă strânsă pentru locuințele din satul Rotunda, care au fost scoase la licitație pentru doar câteva sute de euro: în medie, aproximativ 7 oameni s-au luptat să pună mâna pentru una dintre locuinţe.
Autorităţile au făcut publice imaginile cu coada care s-a format atunci când oamenii s-au îngrămădit să depună oferte pentru a pune mâna pe una dintre proprietăți.
,,Toate au fost vândute. Nu au fost case câţi doritori", a declarat primarul localităţii.
Miercuri va fi finalizat demersul, iar joi vom afla cu câţi bani s-au vândut exact casele din satul Rotunda. Aproximativ 838 de oferte au fost depuse pentru case, având ca rezultat o medie de 6,65 oferte pentru o locuință. Cea mai dorită a adunat nu mai puţin de 33 de oferte.
,,Maine (n.r. joi, 10 februarie), începând cu ora 06.00, Comisia de evaluare va începe deschiderea oficiala a plicurilor aflând astfel și sumele oferite de noii cumpărători. Pentru că mâine la sediul Primăriei are loc evaluarea ofertelor, Compartimentul Taxe și Impozite NU VA FUNCȚIONA! Întoarse din drumul demolării, casele abandonate din 2006 vor da viața viselor fiecărui cumpărător.
Din Satul Fantomă in Sat de Vacanta, din gaura neagra a Bugetului Local in sursă generatoare de venituri!", a precizat Primăria într-un comunicat.
Care este povestea caselor din satul uitat de lume
Imobilele au fost scoase la vânzare la mijlocul lunii ianuarie a acestui an, deoarece că satul este complet părăsit.
Construcţia caselor a început în anul 2005, atunci când din cauza unor inundaţii foarte puternice în zonă, un alt sat a fost complet şters de pe faţa pământului. 200 de familii au rămas pe drumuri, astfel că s-a lucrat de urgenţă la ele. Preţul final: 1.5 milioane de euro pentru 205 locuinţe.
Cu toate acestea, lipsa utilităţilor şi faptul că se aflau poziţionate într-un loc izolat i-a pus pe oameni să ia decizia de a le părăsi după numai un an de la construcție. Nu înainte de a lua însă absolut tot ce puteau din case.
Acum prin această licitaţie, primarul speră ca satul Rotunda să prindă din nou viaţă, lucru care nu mai pare doar un vis, după valul de oferte.
Mai ales că unii au promis că vor ajuta la dezvoltarea zonei, dacă vor pune mâna pe una din case.
Rotunda nu este un caz izolat. Şi alte sate din Dolj şi Vrancea construite după inundaţiile din 2005 au rămas goale, astfel că ar putea aplica modelul din Bacău, dacă se va dovedi unul de succes.