Premierul Marcel Ciolacu a declarat, în cursul zilei de marți, la Craiova, că de la începutul anului 2024 toate pensiile se măresc cu 13,5% indicele de inflație.

Marcel ciolacu a mai declarat că inechitățile se vor repara prin noua lege a pensiilor.

Citește și: Când se face plata pensiilor în noiembrie 2023

Marcel Ciolacu: „De la 1 ianuarie toate pensiile se măresc”

Premierul României a declarat că de la 1 ianuarie 2024 toate pensiile se vor mări cu 13,5, indicele de inflație.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Avem legea cu inflaţia. Anul trecut s-a făcut o excepţie, pentru că, dacă s-ar fi pus inflaţia, cum e legea, cu un an înapoi decât anul respectiv, oamenii ar fi pierdut foarte mult şi am avut cea mai mare inflaţie 14,5 media şi a fost acea discuţie. Anul acesta avem inflaţia cea mai mare în acel an, la fel, este inflaţie medie de 13,5. De la 1 ianuarie toată lumea primeşte la fel.

Inechităţile se vor repara prin noua lege a pensiilor e cu totul altceva.

La 1 ianuarie toate pensiile se măresc cu 13,5, indicele de inflaţie, ăsta este un lucru clar”, a mai spus premierul”, a spus Marcel Ciolacu marți.

Premierul României a mai declarat că a convenit și cu Comisia ca legea să fie promulgată la data de 1 ianuarie 2024, urmând ca mai apoi Ministerul să o pună în aplicare.

Toate pensiile cresc de la 1 ianuarie 2024! Anunțul făcut de Marcel Ciolacu: „De la 1 ianuarie toată lumea primește la fel”

Toate pensiile cresc de la 1 ianuarie 2024!

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Legea pensiilor speciale, publicată în Monitorul Oficial, va menține pensiile mari pentru magistrați. Se pot pensiona în continuare de la 47 de ani

Începând cu anul 2024, femeile care au copii se pot pensiona mai repede

Noua lege a pensiilor din 2024 prevede ca femeile care au copii să se poată pensiona mai repede. Ele vor putea ieși la pensie cu 6 ani mai devreme, cu condiția ca acestea să fi născut 3 copii și să îi fi crescut până la împlinirea vârstei de 16 ani, potrivit Legii 127/2019.

Articolul 56 din Legea 127/2019 oferă mai multe informații cu privire la reducerea cu 6 ani a vârstei de pensionare:

(1) Femeile care au realizat stagiul minim de cotizare și care au născut 3 copii și i-au crescut până la vârsta de 16 ani beneficiază la cerere de reducerea cu 6 ani a vârstei de pensionare 
(2) La reducerea prevăzută la alin. (1) se adaugă câte un an în plus începând cu al patrulea copil.
(3) Reducerea vârstei de pensionare prevăzută la alin. (1) și (2) se aplică și în cazul în care numărul de copii cuprinde și copii adoptați și crescuți pe o perioadă de cel puțin 13 ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si