Într-o postare făcută pe pagina sa personală de Facebook, primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, s-a adresat tuturor cetățenilor și a precizat faptul că instituția pe care o conduce el va oferi bilete gratuite la evenimentele culturale din București. 

”Toți cei care se vor vaccina anti-COVID-19 mâine, 1 iunie, la centrul de vaccinare drive-thru deschis de Primăria Capitalei în Piața Constituției vor primi bilete gratuite la teatrele și muzeele din București.”,

scria în postarea făcută pe pagina de Facebook a primarului Nicușor Dan. 

Citeste si: Câte persoane care nu sunt din aceeași familie pot sta la aceeași masă, la terasă, după 1 iunie? CNSU a stabilit noile măsuri de relaxare

Biletele sunt valabile până la finalul anului 2021 

”Dacă vă vaccinați pe 1 iunie, puteți merge apoi gratuit, împreună cu familia, la piese de teatru, puteți să vizitați muzee din București sau să vedeți spectacole de circ. Biletele gratuite se emit pentru instituțiile de cultură aflate în subordinea Primăriei Capitalei și sunt valabile până la finalul anului ”, a scris Nicușor Dan pe Facebook. 

Bilete gratis la teatru[Sursa foto: PixaBay]

69.093 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore 

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că în ultimele 24 de ore s-au vaccinat 69.093 de români. 

Citeste si: Premierul Florin Cîţu: „De mâine, putem să vaccinăm şi adolescenţii. Îi încurajez pe părinţi să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor.”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Numărul celor care s-au vaccinat cu serul de la Pfizer în ultima zi: 58.673, din care: 14.108 de persoane vaccinate cu prima doză; 44.565 de persoane vaccinate cu a două doză. 

Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Moderna în ultima zi: 1.334, din care: 501 de persoane vaccinate cu prima doză; 833 persoane vaccinate cu a două doză. 

Cu serul de la AstraZeneca s-au imunizat în ultima zi 4.186 de persoane, dintre care: 101 de persoane vaccinate cu prima doză; 4.085 de persoane vaccinate cu a două doză. 

Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Johnson&Johnson în ultima zi: 4.900, din care: 4.900 de persoane vaccinate cu o doză. 

Reacții adverse la vaccin[Sursa foto: PixaBay]

Câte reacții adverse s-au înregistrat în ultima zi 

În ultimele 24 de ore, în România s-au înregistrat 26 de reacții adverse la vaccinarea cu serul anti-COVID. 17 reacții adverse au fost întâmpinate la vaccinul Pfizer, şase reacții adverse la vaccinul Moderna, zero reacții adverse la vaccinul AstraZeneca și trei reacţii adverse la vaccinul Johnson&Johnson. 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si