Potrivit Departamentului de educatie din Irlanda, inchiderea scolilor a fost necesara avand in vedere furtuna fara precedent asteptata pe teritoriul tarii.
Serviciul de Meteorologie a emis o alerta rosie (cel mai inalt avertisment pe care il poate emite) pentru opt comitate din sudul si vestul tarii, de luni dimineata, si a avertizat ca ar putea fi in pericol vietile oamenilor, deoarece Ophelia va lovi coasta atlantica cu vant violent, de peste 130 de kilometri la ora.

"Se prognozeaza rafale violente si distructive, in special in sud-vest si sud, dimineata, iar dupa-amiaza, in zonele din est. Ploile si furtunile puternice de-a lungul unor coaste vor duce la inundatii", potrivit avertismentelor transmise de Serviciul de Meteorologie.

Serviciile pentru situatii de urgenta au transmis ca pot avea loc intreruperi ale alimentarii cu energie electrica, iar populatiei i se recomanda sa evite, luni, zonele de coasta. De asemenea, ar putea fi perturbate serviciile de transport naval, aerian, feroviar si rutier.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Uraganul Ophelia, format in zona centrala a Oceanului Atlantic, a fost clasat in categoria 3, dupa ce a trecut sambata seara in Insulele Azore.

Inainte de a ajunge in Azore, Ophelia a fost clasat la categoria 2, insa dupa ce viteza vantului a crescut la 185 de kilometri pe ora a fost trecut la categoria 3 din 5. Totusi, potrivit previziunilor, uraganul a trebui sa scada in intensitate si sa se transforme in furtuna inainte de a ajunge in Irlanda.

Trecerea uraganului Ophelia prin Irlanda vine la 30 de ani dupa "Marea furtuna" din 1987, soldata cu 18 morti. Ophelia este al 10-lea uragan format in Atlantic de la inceputul anului.

Sursa:  News.ro
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si