Close sidebar
Close sidebar

Tobogan la pret de garsoniera. Care este parcul din Husi unde un tobogan mic a costat peste 30.000 de lei

Ancheta procurorilor DNA in dosarul fraudarii fondurilor europene in cazul unui parc construit in 2011 in apropierea municipiului Husi scoate la iveala modul in care au fost ”umflate” preturile la echipamente si la celelalte materiale.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

In rechizitoriul prin care procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata a omului de afaceri Bogdan Cioncu si a firmei care a realizat proiectul in valoare de aproape 3.000.000 lei sunt detaliate sumele pe care afaceristul inculpat si le-a insusit in mod nelegal de la Uniunea Europeana, dupa ce documentele au fost avizat de beneficiarul lucrarii- Primaria Municipiului Husi.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Ancheta in acest caz a fost declansata in urma autosesizarii politistilor Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Vaslui si a celor de la Ivestigarea Criminalitatii Economice. In timpul anchetei, procurorii DNA au solicitat Departamentului de Lupta Antifrauda efectuarea unui control la parcul construit in Husi, iar concluziile inspectorilor aveau sa confirme acuzatiile potrivit carora investitia a fost realizata la preturi mult supraevaluate. 

Potrivit normativelor in vigoare, castigatorul licitatiei avea obligatia de a inscrie in documentele aferente situatiilor de lucrari/plata valoarea materialelor puse in opera, calculata cu preturile de la furnizori, fara TVA.

In urma anchetei procurorilor DNA, s-a constatat ca direntele intre pretul initial si cel decontat erau mult mai mari. Astfel, un tobogan mic achizitionat cu 8.800 lei, a fost decontat la pretul de 31.520

lei, un tobogan mare cumparat cu 16.275 lei a fost supraevaluat la 37.560 lei. Un nisipar achizitionat cu 1.700 lei a fost decontat cu 5.900 de lei, o casuta de catarare achizitionata cu 1.800 lei a fost decontata cu 13.400 lei, o rotativa achizitionata cu 8.100 lei a fost declntata cu 20.000 lei.

Sursa: Adevarul

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI