In articol:
Tochitură bucovineană. Nu este un secret pentru nimeni faptul că mâncarea bucovineană are un gust aparte. Așadar, vă propunem să încercați o rețetă din zona Bucovinei: tochitură bucovineană.
Tochitură bucovineană. Ingrediente
Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- un kilogram de carne de porc (un mix din: mușchiuleț, pulpă, ceafă, costiță)
- 300g cârnăciori afumați
- 100 ml vin alb dulce
- trei căței de usturoi
- o linguriță de boia dulce
- 50 ml ulei
- sare și piper,
- patru ouă
- 200 gr. de brânză de vaci sau telemea
Citeste si: Mămăligă cu brânză și smântănă. Rețeta tradițională
Tochitură bucovineană. Mod de preparare
Tochitură bucovineană. Carnea se taie cubulețe și se prăjește într-un ceaun, împreună cu costița.
Se adaugă puțină apă apoi, să nu se ardă, și se fierbe amestecul de carne la foc mic, până intră furculița în carne. Așa vă veți da seama că este totul bine preparat.
Citeste si: Ciulama de ciuperci cu pui. Rețeta tradițională a bunicii
Tochitură bucovineană. După ce s-a fiert, se adaugă vinul, usturoiul, cârnăciorii tăiați fin (prăjiți și ei). Separat, se pregătește mămăliga.
Când totul este gata, se servește tochitura pe farfurie, alături de mămăliga, peste care se pune brânza și oul prăjit.
Citeste si: Cum se fac clătitele japoneze? Ingredientul secret de care ai nevoie se află în orice cămară!